EU

EU-lexikon  
A B C-D E
F G-H I-J K
L M N-O P-R
S T U-V W-Z
Keresés a lexikonban:
  

Ljubljanában alsónadrágot cseréltek az anarchisták

2004. 05. 01., 21:23 | Frissítve: 2004. május 02., vasárnap 09:06

A szlovén fővárosban majus elsejen egyaltalan nem erzodik, hogy unnepelnenek, errol a vartorony tetejen levo kilatorol is megbizonyosodhatott a turista.

Ljubljanában április 30-ra időzitették a csatlakozási ünnepségeket, május elsejére csak némi majális hangulat jutott. A Preseren tér mellett egész nap lakodalmas szláv pop-rock ment, az egyhangúságot csupán egy holland ferfikórus törte meg. A szlovén fővárosban egyáltalán nem érződik, hogy ünnepelnének, erről a vártorony tetején lévő kilátóról is megbizonyosodhatott a turista, aki láthatta, amint az alkonyatban mindössze egy légballon ereszkedett le az Alpok lábainál, bár az is lehet, menekülőre fogta Olaszország felé.

A Debrecen méretű város langyos hétvégi hangulatban töltotte a szombat délutánt. A valamikori jugoszláv laktanya helyén lévő, most foglalt, kigraffitizett házakból álló Metelkovaban mindenesetre nagy parti volt tegnap éjszaka, egy amerikai elmondása szerint disznót sütöttek, a csatlakozást magát pedig egymás alsónadrágjanak kicserélésével ünnepelték az odagyült szlovén anarchistáak es külföldiek.

hirdetés
N;