2024. július 2. 18:00
Románia
Hollandia
Fussballaréna München Nyolcaddöntő
2024. július 2. 21:00
Ausztria
Törökország

Megtelt a kórház a bombázás sérültjeivel

2008.08.09. 17:03
A BBC helyszíni tudósítója szerint teljes a káosz a Dél-Oszétiától 25 kilométerre található Gori nevű grúz kisvárosban, amelyet többször is bombáztak az oroszok. A katonai célpontok mellett lakóépületeket is eltaláltak, több civil is meghalt.

"Hallottuk a fejünk felett az orosz bombázokat és láttuk a becsapódásokat, épületek gyulladtak ki. Az egyik pilóta egy katonai bázis helyett két lakóépületet talált el" - számolt be Richard Galpin, a BBC tudósítója a Dél-Oszétiához közeli Gori nevű grúz kisvárosból, amelyet orosz gépek bombáztak. "A házakból lángok csaptak fel és sokan bent rekedtek. Egy asszony könyörgött a tűzoltóknak és a katonáknak, hogy segítsenek megtalálni a családját."

Orosz légitámadás Grúziában

A város több részét sűrű füstfelhő lepte el, teljes volt a káosz, az emberek kétségbeesetten futottak menedéket keresve az utcákon. A helyi kórház teljesen megtelt sérültekkel, folyamatosan járnak a mentők a grúz főváros Tbiliszi és Gori között.

A tudósítónak a helyszínen tartózkodó katonák elmondták, hogy civilek is meghaltak a támadásokban, annak ellenére, hogy a légicsapások a városban található katonai létesítmények ellen irányultak. Galpin 30 grúz halottról tudott, a többségük feltehetőleg katona. Az éjszaka rengeteg grúz fegyverest vezényeltek Sztálin szülővárosba, közülük sokan tartalékosok, ami a tudósító szerint általános mozgósításra utal az országban.

A közeli Dél-Oszétiában még rosszabb a helyzet, az elmúlt két napban komolyan támadták a régió fővárosát, Chivalit, és a környező falvakban is véres harcok dúlnak. Az oszétok jelentése szerint 1400-an haltak meg az első 24 órában, amit a grúzok ugyanakkor vitatnak.