2024. július 1. 18:00
Franciaország
Belgium
Düsseldorf Arena Nyolcaddöntő
2024. július 1. 21:00
Portugália
Szlovénia

Harry herceg vissza akar menni Afganisztánba

2008.08.29. 11:45
Jövőre újra a fronton szeretne harcolni Harry herceg. A brit trónörökös december-januárban tíz hetet már szolgált Afganisztánban, de amikor kiderült, hogy ott van, sürgősen kivonták. Pedig elöljárói szerint remekül végezte feladatát.

Vissza akar térni a frontra Harry herceg. A brit trónörököst - aki apja és bátyja után harmadik az öröklési rangsorban - az év elején vonták ki Afganisztánból, miután ottléte nyilvánosságra került.

Harry decemberben kezdte frontszolgálatát, és az eredeti tervek szerint márciusig maradt volna. A brit sajtó helyszíni tudósítói tudtak Harry afganisztáni jelenlétéről, de a kormány kérésére vállalták, hogy erről nem adnak hírt mindaddig, amíg a herceg küldetése le nem jár. A külföldi újságírókat azonban nem kötötte semmi, így januárban ki is tudódott a herceg ottléte.

A Sun értesülései szerint Harry jövőre újra Afganisztánba menne, amikor ezredét újra a frontra vezénylik. A lap forrása szerint ugyanakkor ezzel ismét felmerül az a probléma, hogy a királyi rokon puszta jelenléte az alakulat egészét a tálib erők kiemelt célpontjává teheti.

A herceg, aki az első számú brit tisztképző akadémián, Sandhurstben végzett, az Afganisztánban töltött tíz hét során részt vett gyalogsági hadműveletekben és járőrözéseken, emellett előretolt hadszíntéri légiirányítóként légi csapásokat vezényelt tálib állások ellen. Elöljárói szerint feladatát rendkívül magas szinten teljesítette, és a veszélyes frontszolgálattal a korábban elsősorban botrányos kocsmai tivornyáiról elhíresült Harry az alárendeltjei körében is általános megbecsülést vívott ki magának.