Külföld

Az interneten csábították el az áldozatot

Izraeli-palesztin kiberkonfliktus

2001. 02. 26., 15:53 | Frissítve: 2001. február 27., kedd 11:47

Hétfőn vallomást tett az a palesztin nő, aki egy internetes chatoldalon, angol turistának adva ki magát csábított el egy 16 éves izraeli fiút. A megbeszélt randevú helyén két fegyveres palesztin és egy golyó várta a fiatalembert – tájékoztattak az izraeli hatóságok.

Amana Dzsavvad Monát, egy 25 éves palesztin nőt a múlt hónapban tartóztatta le az izraeli hatóság a 16 éves Ofir Rahum meggyilkolásában való részvételért. A hölgy eddig tagadta a vádakat, hétfőre virradóan azonban megváltoztatta vallomását és bevallotta, hogy az áldozatot interneten csábította el. Ugyanitt beszélt meg vele randevút egy jeruzsálemi buszpályaudvaron.

Interneten csábították halálba
az izreli tinédzsert
A jegyzőkönyv szerint Ofir Rahum lakhelyétől - a dél-izraeli Askelonból – busszal Jeruzsálembe utazott, ahol egy autó vitte el Ciszjordániába. Itt Jasszer Arafat milíciájának két katonája várta, akik – miután Ofir megtagadta, hogy kiszálljon az autóból – tarkón lőtték őt.

A gyilkosok az izraeli hatóságok gyanúja szerint idősebb tagjai a Tanzim seregnek, Jasszer Arafat Fatah-csoportosulásának. A két férfi a gyilkosság után a holttestet Ramallahba szállította és eltemette. A testet később helyi telepesek találták meg, és adták át az izraeli rendőrségnek.

Mona kisasszony a vizsgálatot vezető tiszteknek elmondta: abban a hitben élt, hogy csak elrabolják az izraeli Ofirt, tizenéves palesztin aktivisták halála elleni tiltakozásként. Arról, hogy meg fogják ölni a fiút, nem tudott. „Ami történt az bizonyos, hogy védencem tudomása, és beleegyezése nélkül történt. Mona kisasszony vallomását nem erőszak, de komoly lelki terror alatt tette” – mondta el Dzsavvad Bulosz, Mona ügyvédje. Az izraeli hatóságok még mindig nyomoznak a két gyilkos után.

hirdetés

N; N;
hirdetés