(c) 2002 Index.hu Rt. Minden jog fenntartva.
VISSZA
Saron titkos palesztin kapcsolatai?

Ariel Saron kapcsolatba lépett palesztin tisztségviselőkkel. Az izraeli miniszterelnök titkos találkozóit az izraeli titkosszolgálat volt vezetője szervezheti- állítja egy tel-avivi napilap.

MTI (ugyelet@mail.index.hu)
2002. október 1., kedd 10:15



Ariel Saron izraeli miniszterelnök titokban kapcsolatba lépett palesztin tisztségviselőkkel Efraim Halévi, az izraeli titkosszolgálat (Moszad) volt főnöke útján - jelentette kedden a Maariv címu tel-avivi napilap. A kapcsolatok egy olyan ország közvetítésével jöttek létre, amelynek nincs diplomáciai viszonya Izraellel, valószínűleg az egyik Perzsa-öböl menti ország működött közre - tette hozzá az újság.

A palesztin tisztségviselők, akikkel a kapcsolatfelvétel megtörtént, a jövőben előtérbe kerülhetnek a palesztin vezetésen belül - hangsúlyozta a Maariv.

Efraim Halévi, aki szeptember óta az izraeli nemzetbiztonsági tanácsot irányítja és hivatalosan meg nem erősített lapértesülés szerint tavaly Magyarországon is megfordult, Saron kormányfő kíséretében jelenleg Oroszországban tartózkodik.

Saron január 30-án jeruzsálemi rezidenciáján fogadta Ahmed Korei palesztin parlamenti elnököt, Mahmud Abbaszt, a Palesztinai Felszabadítási Szervezet (PFSZ) második számú vezetőjét és Mohamed Rasídot, Jasszer Arafat palesztin elnök gazdasági tanácsadóját. A megbeszélés, amelyre Arafat elnök adott engedélyt, nem vezetett eredményre és az erőszak fellángolása követte.

Szeptember elején a Jediót Ahronót tel-avivi újságnak adott interjúban az izraeli kormányfő kinyilvánította: "kész találkozni egy magas rangú palesztin tisztségviselővel" az illető kérésére, akinek sem nevét, sem beosztását nem árulta el. Vége

az oldal tetejére