Külföld

Tüntetés az izraeli nagykövetség előtt

Zászlótégetésre nem kaptak engedélyt a demonstrálók

2002. 04. 05., 15:06 | Frissítve: 2002. április 05., péntek 15:39

Tüntetést tartottak a magyarországon élő palesztinok az izraeli nagykövetség előtt. A demonstrálók zászlóégetést is terveztek, erre azonban nem kaptak engedélyt. A közel négyszáz tüntető hétfőn a Parlament előtt kívánja folytatni a tiltakozást.

Tüntetést tartottak a magyarországon élő palesztinok és szimpatizánsaik a budapesti izraeli nagykövetség előtt. A demonstrálók követelték, hogy az izraeli hadsereg vonuljon ki a palesztin területekről. Saron háborús bűnös, Gyerekgyilkosok stop! illetve Saron = Trianon - hírdették tábláikon.

A növekvő zsidó befolyástól félnek

A demonstrálók a II. kerületi palesztin nagykövetség előtt találkoztak, onnan átvonultak az izraeli nagykövetség elé, ahol délután két óráig demonstráltak. A tiltakozók bírálták Saron izraeli miniszterelnököt, skandálva kiabálták, hogy "Saron fasiszta, Izrael terrorista", eközben Arafat palesztin vezetőt éltették.

Egyes felszólalók szerint Izrael ötven éve zsarolja Európát és félő, hogy Magyarország is Izraelnek ad igazat, ha a zsidó befolyás tovább növekszik. Követeljük, hogy Izrael tartsa be a nemzetközi törvényeket - nyilatkozta Salha Falah, a Palesztin Kulturális egyesület elnöke.

Nem történt rendbontás

Salha Falah elmondta, hogy Magyarországon mintegy háromszáz palesztin dolgozik, illetve tanul. A tüntetők egy izraeli zászló elégetését tervezték, de erre végül nem kaptak engedélyt. Érdeklődésünkre Sagyibó Melinda százados a BRFK sajtóosztályáról elmondta: háromszázötven-négyszáz tüntető vett részt a demonstráción, ahol semmilyen rendbontás, törvénysértés nem történt. Senkit nem állítottak elő.

A szervezők tervei szerint a tiltakozást hétfőn a Parlament elött folytatják.

hirdetés

N; N;
hirdetés