Külföld

Öngyilkos merénylet Jeruzsálem belvárosában

2002. 07. 30., 13:13 | Frissítve: 2002. július 30., kedd 13:36

Négy ember megsebesült, a merénylő pedig meghalt a kedd kora délutáni jeruzsálemi merényletben. Saron újból a palesztin hatóságot hibáztatta az esetért.

Egy öngyilkos merénylő robbantotta fel magát Jeruzsálem belvárosában kedden kora délután. Eddigi jelentések szerint az esetnek a merénylőn kívül nincsen halálos áldozata, de négy ember megsebesült, közülük kettőt kellett kórházba szállítani. A robbanás egy a rendőrök által látogatott gyorsétkezde mellett történt, a Kelet- és Nyugat-Jeruzsálem határán húzódó utcában. A merényletért eddig senki sem vállalta a felelősséget. Ariel Saron izraeli miniszterelnök elítélte a robbantást, szerint a Palesztin Hatóság továbbra is terror eszközében hisz.

Huszonhat halott

Jeruzsálemben ez volt az első öngyilkos merénylet június 18-19 óta, amikor egy éjszakán két támadásban 26-an vesztették életüket. Akkor megtorlásként Izrael megszállt hét nagyobb a Palesztin Hatóság által irányított várost, jelentette az AP.

Gyilkosság Nablusznál

Két zsidó telepes életét vesztette, amikor egy palesztin fegyveres tüzet nyitott gépkocsijukra a ciszjordániai Nablusz mellett kedden. A Taupach telepről érkező férfiak üzemanyagot szerettek volna eladni az izraeli ellenőrzés alatt álló területen. A hadsereg átfésüli a környéket a fegyveres után.

Ugyancsak kedden izraeli katonák megöltek egy palesztin behatolót a ciszjordániai Itamárban, aki egy késsel súlyosan megsebesített egy telepest. Az utóbbi két hónapban ez volt a harmadik eset, hogy fegyveresek hatoltak be a Nablusztól öt kilométerre fekvő Itamarba, nem messze a Balata menekülttábórtól

hirdetés

N; N;
hirdetés