Külföld

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 »
Blair: szembe kell nézni a terrorizmus okaival

2005. július 9. - 14:34

Létfontosságú foglalkozni a terrorizmus mögött meghúzódó problémákkal, így a nélkülözéssel, a demokrácia hiányával, valamint az elhúzódó közel-keleti válsággal - jelentette ki szombaton Tony Blair brit kormányfő. A csütörtöki londoni merényletek azt mutatják, hogy a világ vezetőinek szembe kell nézniük a szegénység kérdésével - hangoztatta a BBC világrádiónak nyilatkozva a brit politikus. Blair szerint a terrorizmusnak nagyon mélyek a gyökerei. Hangoztatta, hogy "miközben foglalkozunk annak következményeivel, és igyekszünk megvédeni magunkat, amennyire egy civil társadalom teheti, törekedni kell arra, hogy kitépjük - a terrorizmust - gyökereinél fogva". Tony Blair kiemelte, hogy ha egy kontinensen jelen van a szélsőség, a fanatizmus és a végtelen szegénység, annak következményeit nem lehet arra a kontinensre korlátozni, az szétterjed majd az egész világra.

Gyanús csomag miatt kiürítették a római Fiumicino repülőteret

2005. július 9. - 14:31

Kiürítették egy gyanús csomag miatt szombat reggel a római Fiumicino repülőtérnek azt a részét, ahol a brit, az izraeli és az amerikai légitársaságok irodái vannak - közölte a légikikötő vezetése. Amíg a tűzszerészek átvizsgálták a létesítmény C csarnokát, szünetelt az utasfelvétel a járatokra. A repülőtér vezetése közölte, hogy egyedül az amerikai Continental Airlines New Yorkba tartó járata késett, az is csak 20 percet. A forgalom a légikikötő többi részében rendben zajlott. A biztonsági szervek Olaszország-szerte fokozták a biztonsági intézkedéseket a repülőtereken.

Egy magyart még keresnek

2005. július 9. - 14:24

A londoni magyar diplomáciai képviselet szombaton - Magyarországról érkezett bejelentés alapján - egy magyar állampolgárt még kerestetett a brit hatóságokkal, a többi keresett magyart megtalálták - közölte szombaton a londoni magyar nagykövetség. A brit elhárítás sajtóértesülések szerint attól tart, hogy a merényletsorozatért felelős csoport ismét akcióba lép. Bővebben>>>

Újabb al-Kaiada csoport jelentkezett

2005. július 9. - 11:11

Egy, az al-Kaida terrorszervezethez tartozó csoport, az Abu Hafsz al-Maszri Brigádjai - Európai Hadosztály szombaton egy internetes oldalra kitett közleményében vállalta magára a londoni robbantásokat. A közlemény hitelessége egyelőre nem megállapítható.

A csoport a szombati közleményben azt állította, hogy "a hitetlen fővárosban, Londonban" - csapást csapásra mért, aminek halottai és sebesültjei vannak. Két napon belül ez a második csoport, mely vállalná a robbantássorozatot. Bővebben >>>


Egy terrorszakértő figyelmeztetett a londoni merényletekre

2005. július 8. - 7:00

A terrorizmus elleni harc egyik nemzetközileg elismert, egyiptomi szakértője állítólag már korábban figyelmeztette a brit titkosszolgálatokat arra, hogy a közeli hetekben Nagy-Britanniában terrorcselekmények várhatók. Minderről maga az idézett szakértő, Fuad Alam számolt be pénteken a berlini Tageszeitungnak adott nyilatkozatában.

Fuad Alam azt állította: két héttel ezelőtt egy kuvaiti biztonsági konferencián figyelmeztette a brit titkosszolgálatok képviselőit arra, hogy mindenekelőtt a közelgő G8 csúcskonferencia alkalmából Nagy-Britanniában terrortámadások várhatók.

Ezzel szemben a brit hatóságok, köztük Charles Clarke belügyminiszter azt állították, hogy Nagy-Britannia semmilyen előzetes figyelmeztetést nem kapott.


A brit kormány már 50 halottról tud

2005. július 7. - 21:03

Legkevesebb 50 halottja van a csütörtök délelőtti londoni robbantássorozatnak a nem végleges veszteségmérleg szerint, mondta Nicolas Sarkozy francia belügyminiszter brit kollégájára hivatkozva csütörtök este a France 2 közszolgálati televízióban.

Állítása szerint a nap folyamán kétszer beszélt Charles Clarke brit belügyminiszterrel, legutóbb az adás előtt fél órával. "Úgy tájékoztatott, hogy ötvenen haltak meg, és háromszázan sebesültek meg, közülük ötven személy állapota nagyon súlyos" - jelentette ki a francia miniszter.



Magyar diáklány is a sebesültek között

2005. július 7. - 20:59

Az MTV híradója úgy tudja, a lány a lábán és a fején sérült meg, a nagykövetség nem tud az esetről. Bővebben >>>

Újra járnak a buszok és néhány metró

2005. július 7. - 20:10

Elindultak az első metrószerelvények Londonban, az emberek elfogytak az utcákról, az élet a Tower környékén visszatért a normális kerékvágásba, a buszok is újra közlekednek, jelentik a BBC munkatársai. Az utakon azonban még mindig tart a káosz, az utak tömve vannak autókkal, a forgalmat olyan kocsik lassítják, amiket tulajdonosaik egyszerűen az úton hagytak.

37 halott, 700 sebesült

2005. július 7. - 20:01

A brit rendőrség hivatalos bejelentése szerint 37 halottja és 700 sebesültje van a csütörtök délelőtti robbantássorozatnak Londonban.

Lezárták Edinburgh főutcáját

2005. július 7. - 19:58

A skóciai Edinburgh rendőrsége lezárta csütörtökön a város fő sétálóutcáját, mert gyanús csomagot találtak ott egy buszon.

Gyanús csomagot találtak London Victoria vasúti pályaudvaraközelében is egy buszon. Ennek ellenére a vonatok menetrend szerint közlekednek, a riadó nem befolyásolja a pályaudvar működését, közölte a vasúti igazgatóság szóvivője.



« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 »
hirdetés

N; N;
hirdetés