Külföld

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 »
Valószínűleg nem bin Laden irányította a merényletet

2005. július 7. - 14:22

Egyre több weboldalon vállalják fel különböző, magukat az al-Kaida szervezetének tituláló terrorcsoportok a londoni támadássorozatot. A BBC szakértője szerint az al-Kaida felső vezetését komoly károk érték az elmúlt két évben. Ugyanakkor több, a központtól független, de azonos elveket valló és hasonló módszerekkel dolgozó csoport jött létre. A tavalyelőtti madridi merényletet sem az al-Kaida központja irányította. A szakértő szerint ezeka csoportok még nehezebben kontrolálhatóak, mint az al-Kaida keménymagjához kötődő, Afganisztánból kiinduló terroristák.

Megszállta a Sohót a hadsereg

2005. július 7. - 14:14

A becslések szerint kétszáznál többen sérültek meg a csütörtök délelőtti londoni robbantássorozatban. A Guardian szerint a Liverpool Streeti metrómegállónál az utcán végeztek életmentő operációt. A Europhobia értesülései szerint a hadsereg lezárta a Soho-t, amely most főhadiszállásként szolgál.

Hidegvérűen reagáltak a támadásra a londoniak

2005. július 7. - 13:50


Tekintse meg képeinket!
Az Index londoni forrásai szerint a város nagy részében egyéltalán nincs közlekedési káosz. A BBC helyszíni jelentései szerint ugyanakkor a belvárosban több utcát is lezártak, és szünetel a tömegközlekedés. Az Index londoni forrásai szerint a helyiek meglepően nyugodtan reagáltak az eseményekre, még a "túlélők is meglepően összeszedetten próbáltak kimászni a felrobbantott buszokból". A CNN jelentése szerint ugyanakkor többen megsérültek, amikor a törött ablakokon másztak át.


Húsz halott a brit kormányszóvivő szerint

2005. július 7. - 13:43

Legalább húsz halottja van a terrortámadásnak - jelentette az ITV a brit kormány egy szóvivőjére hivatkozva. Legfrissebb jelentésében már a CNN is kétszámjegyű áldozatszámról beszél. A mentőalakulatok a CNN-nek nyilatkozó szóvivője szerint valamennyi túlélőt kimenekítették az állomásokról.

A CNN értesülései szerint egyedül a King's Cross állomásnál tíznél több halott van.



Gyurcsány magához kérette Lamperthet a londoni támadás miatt

2005. július 7. - 13:40

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök délután 2 órára magához kérette Lamperth Mónika belügyminisztert, Bene László országos rendőrfőkapitányt és Tóth Andrást, a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokért felelős államtitkárt - tájékoztatta az MTI-t a Miniszterelnöki Kabinetiroda Sajtófőosztálya csütörtökön.

A közlés szerint a megbeszélés után a miniszterelnök, a belügyminiszter és az országos rendőrfőkapitány a Parlamentben sajtótájékoztatót tart.

Gyurcsány Ferenc az MTI-nek adott nyilatkozatában elfogadhatatlannak nevezte a terrort.

"Nem elfogadható semmilyen erőszak, nem elfogadható a demokratikus kereten kívül semmilyenfajta érdek- és akaratérvényesítés. Nem elfogadható, hogy bárhol, Londonban, vagy a világ bármely más táján, védtelen emberek - felnőttek és gyerekek - szenvedő alanyai legyenek kevesek elfogadhatatlan terrorjának" - jelentette ki a miniszterelnök.

Halálos áldozatokkal járó, összehangolt terrorcselekménynek tűnő robbanássorozat történt csütörtökön délelőtt a londoni metróban és több londoni városi buszon. Teljesen leállt a forgalom a négyszáz kilométeres metróhálózat egészén, a londoni parlamentet rendkívüli ülésre hívták össze.


Felmerült az öngyilkosrobbantók-teória

2005. július 7. - 13:37

Öngyilkos merénylőkről szól a pletyka, de egyelőre nincs semmiféle hivatalos megerősítés - írja a londonist. A hatóságok eddig hét robbanás hírét erősítették meg, ezek 45 percen belül történtek.

Öngyilkos merénylet a buszon?

2005. július 7. - 13:36

Meg nem erősített hírek szerint öngyilkos merénylő robbantotta fel az emeletes buszt a Russel Square-en. A rendőrség továbbra sem mond semmit a robbanás okáról, ahogy a szemtanúk által említett másik két felrobbantott buszról sem.

Sebesültek mindenütt

2005. július 7. - 13:35

Jon Kossmann helyszíni blogján hírt ad arról, hogy több utas még mindig a föld alatt rekedt a King's Cross megállónál. A londoni mentősök ezekben a percekben indítanak mentőakciót a beragadt kocsiban utazók megmentésére. A mentősök ventillátorokat és vizestömlőket visznek a föld alá. Sok sebesült mászkál az utcákon, a mentősök folyamatosan látják el őket.

Az Al-Kaida magára vállalta a merényleteket?

2005. július 7. - 13:29

Az al-Kaida nemzetközi terrorista szervezet vállalta a felelősséget a londoni tömegközlekedési eszközökön bekövetkezett csütörtöki robbanássorozatért egy internetes közlemény szerint.

- A meg nem erősített hitelességű közlemény a "Titkos Szervezet - Európai al-Kaida" aláírással jelent meg egy iszlámisták által gyakran látogatott internetes honlapon, a Spiegel német hetilap internetes kiadásának értesülése szerint. A támadásokat állítólag az afganisztáni és iraki brit jelenlétre válaszul követték el.



A Külügyminisztérium szerint nincs magyar áldozat

2005. július 7. - 13:28

A Magyar Külügyminisztérium egyelőre nem tud arról, hogy magyar áldozata lenne a csütörtök délelőtti londoni robbanássorozatnak - mondta a tárca helyettes szóvivője az MTI-nek.

Nem tudunk magyar sérültről vagy halálos áldozatról, ugyanakkor a londoni magyar nagykövetség utasítást kapott arra, hogy kövesse az eseményeket - közölte Szabó Ferenc.



« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 »
hirdetés

N; N;
hirdetés