Külföld

Meghalt a negyedik lépfenés beteg

2001. 10. 31., 17:35 | Frissítve: 2001. november 01., csütörtök 11:25

Meghalt az a 61 éves asszony, akit lépfene-megbetegedéssel vasárnap óta kezeltek. Így ő már a negyedik halálos áldozata az anthraxfertőzés-sorozatnak. Egyelőre még senki sem tudja, hogy az asszony hogyan fertőződhetett meg, ugyanis sem a munkahelyén, sem pedig a lakásán nem találták a lépfene-kórokozó nyomát.

A New York-i Lenox Hill kórházban belégzéses lépfene-megbetegedésben szerdán meghalt az a 61 éves asszony, aki vasárnap jelentkezett a gyógyintézetben, már nagyon súlyos állapotban. Senki nem tudja, hol és miként fertőződhetett meg a kórokozótól. Egyelőre sem a klinikán, sem az asszony lakásán nem találták lépfene-kórokozó nyomát - értesült az MTI. A nő arra sem emlékezett, hogy valaha is gyanús postai küldemény került volna a kezébe.

Hétfőn New Jersey államban egy olyan könyvelő esete vált ismertté, aki bőrfertőzéses lépfenében betegedett meg - az ő állapota egyébként javult -, és aki szintén nem tud felidézni semmilyen postai küldeménnyel kapcsolatos gyanús körülményt. A Lenox Hill kórházban elhunyt asszony az anthraxfertőzés-sorozat negyedik halálos áldozata.

Az első egy floridai fotószerkesztő volt. Utána a washingtoni Brentwood központi levélelosztó létesítmény postás alkalmazottai között két halálos áldozatot szedett a belégzéses lépfene. Jelenleg is többeket ápolnak az általában tragikus kimenetelű belégzéses anthraxszal, és emellett mintegy fél tucat az általában enyhébb lefolyású bőrfertőzéses lépfene-megbetegedések száma.

hirdetés

N; N;
hirdetés