Külföld

Hol marad az Oszama-horoszkóp?

2001. 10. 19., 08:29 | Frissítve: 2001. október 19., péntek 13:12

Az a piócalendület, amely még triplaalbumokra való WTC-gyászindulókat és country-nagymiséket fog gyümölcsözni nekünk, Magyarországon is jelen van, jelen volt már szeptember 11-én. Miniszteri szintig csapott fel a terrorpíár, talicskaszám hordja a jónép a füstölgő romok közé a maga gesztenyéjét. Reprezentatív példái ennek a parazitizmusnak a grafo- és asztrológia fattyúhajtásai, köztük Oszama bin Laden kézírásának elemzése, amely annak rendje és módja szerint spammel reklámoztatik.

Hegyi alagutakban érzi jól magát
A magyar ezoterikus piacra szemet vető, lényegretörő című Ezoterika honlap angol forrással közli bin Laden állítólagos három sorának grafológiai elemzését. Szembetűnő, hogy megállapításai nemigen kötődnek írásjegyekhez, csak úgy a levegőben lógnak. Érdekes eredményeket tudhatunk meg: a levél írója "szorongásokkal teli személyiség", aki "meg akarja magát mutatni". "Tökéletességre törekszik abban, amit tesz", és "meghatározó számára a siker". Hihetetlen, és avatott grafológus nélkül megszerezhetetlen tudás ez, amely ráadásul mind a problémák gyökeréhez, mind a megoldásához ufóléptekkel visz közelebb mindannyiunkat. Ha nem volnának ilyen bölcs igazlátók, nem is kellene elpusztítani semmit a nyugati civilizációból.

Van a világon egy Boris Vallejo nevű giccsfestő, aki ugyanakkora gyűlöletnek örvend a finomabb lelkű értelmiség körében, mint amekkora népszerűségnek a sárkányt lovagló meztelen nőket a PVC-lambériára kasírozó poszterfogyasztók között. Nevezett piktor egyik legcinkesebb sajátossága, hogy alakjait nagyított fotókra festi rá, megspórolva az emberfestés készségigényes mozzanatait. Bin Laden személyiségjegyeinek felfedése hasonló módszerrel végezhető el: naná, hogy meg akarja magát mutatni, s bár erre szembeötlőbb jelek is utalnak, mint a kézírása, a grafológus biztosra megy, amikor így fejti vissza az imposztor jellemét. De lehetne még cifrázni: kiderülhetne az írásából, hogy az illető terrorizmusra hajlamos, iszlám vallású (arabul ír!), és hegyi alagutakban érzi jól magát (tisztán látszik a kanyargós betűkből). Illetve ugyanezeket tudhatnánk meg ruházatának, arcának, kézmozgásának és szagának elemzéséből is.

És akkor a horoszkópjáról még nem is tudunk semmit. Ébresztő, varázslók!

hirdetés

N; N;
hirdetés