Külföld

Gyanús port találtak a Keleti Pályaudvaron

Kórházba szállítottak egy tucat embert

2001. 10. 16., 22:42 | Frissítve: 2001. október 17., szerda 11:57

A Magyar Hírlap két újságírója a fenyegető levelek legújabb áldozata - tudta meg az Index. A Keleti Pályaudvarnál lévő postahivatal levélfeldolgozó részlegének 11 munkatársát megfigyelésre szállították be a budapesti László Kórházba kedd este, mert ismeretlen eredetű por szóródott ki egy postai küldeményéből. Az illetékesek azonnal intézkedtek, hogy a porral érintkezésbe került postai dolgozókat egészségügyi intézménybe szállítsák. A helyszínt fertőtlenítik.

A Magyar Hírlap két újságírója a fenyegető levelek legújabb áldozata - tudta meg az Index. Az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság ezekben a percekben vonul ki a helyszínre. Információink szerint a levél írója azt közölte: amennyiben megérintették a levelet, már meg is fertőződtek.

A Keleti Pályaudvarnál lévő postahivatalból 11 levélfeldolgozót szállítottak kedd este a fővárosi László Kórházba. Rajtuk kívül különböző magánlakásokból 2 személyt vittek be a mentősök. A postahivatalban ugyanis egy arab felirat csoimag szétesett és belőle ismeretlen eredetű por szóródott ki. A csomag ezen kívül ruhaneműt tartalmazott, a dolgozók ennek ellenére pánikba estek, és kérték, hogy értesítsék az illetékes szakembereket, őket pedig vigyék orvosi vizsgálatra.

Az érintetteknek semmilyen tünetük nincs, az elsődleges vizsgálatok szerint a por ártalmatlan. Dobson Tibor, az országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője elmondta, hogy a polgári védelem vegyi felderítőcsoportja a postahivatalban megvizsgálta a borítékból kiszóródott port, de az eredmény negatív volt, vagyis nem találtak fertőzésre, vagy sugárzásra utaló nyomot. Hozzátette, hogy a port összeszedték és laboratóriumban vizsgálják tovább.

Por a tűzre

Intézkedtek a porral érintkezésbe került dolgozók kórházba szállításáról, a helyszínt pedig fertőtlenítik. Beszámolt arról, hogy kedden mintegy 30 helyen jártak a katasztrófavédelem munkatársai, többek között iskolában, közintézményekben, vagy különböző cégeknél, ahol szétszóródott porral találkoztak az emberek.

Minden esetben fertőtlenítették a helyszínt, a port a helyszínen megvizsgálták, majd laboratóriumba szállították. A vizsgálatok mindegyik helyszínen negatívak voltak.

hirdetés

N; N;
hirdetés