Külföld

Antiterrorista akció áldozata lett egy német kamionsofőr

Idegesek az olasz vámosok

2001. 11. 05., 14:19 | Frissítve: 2001. november 05., hétfő 23:20

Terrorizmus elleni harcra specializált szakértőkkel vizsgáltak át az olasz vámosok egy kamiont, mert a sofőr a vezetőfülkében németül beszélt, s azt mondta: "Ich bin im Laden". A németül nem beszélő vámosoknak ismerősen csengett a bin_ Laden, s azonnal akcióba léptek. Az ártatlan kamionsofőr azonban nem a szaúdi származású terroristavezér nevét ejtette ki, csupán azt mondta a telefonba, hogy "Rakodás közben vagyok".

Tíz órát vesztegelt Chiassóban, az olasz-svájci határon egy kamion, mert a kamion vezetőfülkéjében a sofőr valakivel németül beszélt. A Svájcba tartó borszállító kamiont vizsgáló olasz vámosok a következőt hallották: "Ich bin im Laden". Ez szó szerint azt jelenti: "Rakodás közben vagyok" - vagy más értelemben: "Üzlet közben vagyok.".

A németül nem beszélő olasz vámosoknak ebből a "bin ... Laden" szavak hangzottak ismerősnek - tudta meg az MTI. Azonnal félreállították a kamiont, és a terrorizmus elleni harcra specializált szakértőket hívtak a helyszínre, akik aprólékosan, ládáról ládára átvizsgálták a szállítmányt. Végül kiderült, hogy valójában ártatlan palackokról és kísérőkről van szó.

Az olasz vámosok azért idegesek, mert Olaszországban napok óta kutatnak esetleges öngyilkos merénylőket szállító teherautók után. Olyan feltételezések terjedtek ugyanis, hogy terroristák merényletet terveznek itáliai alagutak vagy viaduktok ellen.

hirdetés

N; N;
hirdetés