Külföld

Musarraf szerint bin Laden halott

A terroristavezér súlyos vesebeteg (volt)

2002. január 18., péntek 22:35

Lehetséges, hogy Oszama bin Laden terroristavezér súlyos veseelégtelensége miatt már halott, mivel az amerikai bombázások idején nem kaphatott megfelelő kezelést - jelentette ki Pervez Musarraf pakisztáni elnök a CNN hírtelevíziónak adott pénteki interjújában.

"Valóban azt gondolom, hogy (bin Laden) halott, hiszen beteg volt. Tudjuk, hogy korábban két vesedializáló berendezést adományozott Afganisztánnak, s az egyiket saját használatára tartotta fenn" - mondta Musarraf az interjúban, amelyet a CNN weboldalán publikált.

Oszama bin Laden
Oszama bin Laden utoljára december 26-án volt látható az al-Dzsazíra katari hírtelevízióban, ahol a valamivel korábban készült videofelvételen sápadtnak, betegesnek tűnt. Musarraf ugyanerre a szubjektív megfigyelésre hivatkozott, esetleges titkosszolgálati információkra azonban nem tett utalást.

A pakisztáni elnök ugyanakkor leszögezte, hogy ha a körözött terrorista vezér mégis életben lenne, akkor egészen biztosan Afganisztánban tartózkodik.

Ari Fleischer fehér házi szóvivő pénteken reagált Musarraf interjújára, és kijelentette: Washington semmi biztosat nem tud bin Laden hollétéről, de halálhírét George Bush elnök bizonyosan örömmel fogadná.

hirdetés

N; N;
hirdetés