Külföld

Egy budapesti kórházban is a lépfenével szórakoztak

Eddig hárman buktak le a fővárosban

2001. 10. 20., 13:19 | Frissítve: 2001. október 20., szombat 16:05

Rendzavarás miatt a bíróság előtt kell felelnie két kórházi dolgozónak, amiért lépfenegyanús borítékot raktak kolleganőjük asztalára. Egy tizenhárom éves kislányról ugyancsak kiderült, összetört mobiltelefonja miatt állt bosszút, és dobott zsemlemorzsás levelet osztálytársa postaládájába. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szakembereit eddig 240 esetben riasztották gyanús küldemények miatt.

Rendzavarás miatt indult szabálysértési eljárás két kórházi dolgozó ellen, amiért kolleganőjüket fehér poros levéllel viccelték meg. A BRFK sajtóügyeletese az Indexnek elmondta: a VIII. kerületi egészségügyi intézményben szerdán egy negyvenhárom éves nő asztalára tettek egy borítékot, amelyben egy orvosi könyvből kimásolt lépfeneleírás, valamint súrolószer volt. A negyvenkilenc és negyvennyolc éves nő ellen először rémhírterjesztés miatt indult vizsgálat, de a kerületi rendőrség konzultált az ügyészséggel, így rendzavarás szabálysértésével adták át az iratokat az ebben illetékes bíróságnak.

Hamar fényt derült egy tizenhárom éves kislány bosszújára is, aki azért dobott csütörtökön lépfenegyanús levelet osztálytársa postaládájába, mert az előző héten összetörte a mobiltelefonját. A IV. kerületi Lakkozó utcai házba saját kezűleg kézbesített levélbe zsemlemorzsa és liszt keverékét rakta. A lány korára tekintettel a rendőrség megtagadta a nyomozást, ugyanakkor értesítették a gyámhatóságot.

Egyre kevesebb gyanús eset

Az elmúlt napok bejelentéseihez viszonyítva csökkent a lépfeneriasztások száma, pénteken összesen 46, szombat délig 11 ilyen jellegű bejelentés érkezett - tájékoztatta az MTI-t az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. Dobson Tibor elmondta: lépfenegyanús riasztásokból eddig 240-et tartanak nyilván.

Horn Gyula volt miniszterelnöknek csütörtökön küldött, port tartalmazó küldeményről a szóvivő úgy fogalmazott: a többi bejelentéshez hasonlóan egyenrangú ügyként kezelték, a vizsgálatok ebben az esetben is negatív eredményt mutattak. Az ÁNTSZ fővárosi intézete fertőtlenítési osztályának ügyeletese az MTI érdeklődésére elmondta: ők végzik a gyanús küldemények begyűjtését, eddig összesen 96 esetet regisztráltak. A már bevizsgált csomagok egyike sem tartalmazott ártalmas vagy fertőző anyagot.

hirdetés

N; N;
hirdetés