Külföld

Újabb lépfeneriadó a szenátusban

2001. 11. 17., 09:22 | Frissítve: 2001. november 17., szombat 09:28

Az FBI bejelentése szerint ismét találtak olyan levelet, amely a jelek szerint a lépfene kórokozójával fertőzött. A küldemény címzettje egy demokrata szenátor.

A kongresszus két irodaépületét is bezárták szombaton, miután az FBI ismét a lépfene kórokozójával fertőzött postai küldeményre bukkant - jelentette a CNN. A bélyegző tanúsága szerint a levél még október 9-én került a postára. A levél címzettje Patrick Leahy demokrata szenátor. Ezt a levelet ugyanúgy a New Jersey állambeli Trentonban adták postára, mint a Tom Daschle szenátornak küldött levelet, és amelynek a felnyitása nyomán lépfenefertőzést állapítottak meg az amerikai szenátus irodaépületeiben. A Leahynek címzett levél borítékját kézírással, és szemmel láthatólag ugyanolyan formájú, jellegű betűkkel címezték meg, mint a Daschle-levél borítékját.

A Daschle-levél kinyitása után a kongresszusba beérkező küldemények kézbesítését azonnal felfüggesztették. Összesen 250 hordónyi levél gyülemlett így fel. Ezeket először felkészült szakemberek vették kézbe megfelelő óvintézkedések mellett, és csak fertőtlenítés után továbbították a címzetteknek. Ez természetesen alaposan lelassította a kézbesítést - és így történhetett, hogy csak most fedezték fel a Leahynek küldött, minden jel szerint anthrax-fertőzött levelet.

hirdetés

N; N;
hirdetés