Külföld

A tálibok nem működnek együtt egy 'fasiszta kormánnyal'

Mohammed Omár molla a BBC-nek nyilatkozott

2001. 11. 15., 11:27 | Frissítve: 2001. november 15., csütörtök 13:35

Mohammed Omar molla tálib vallási vezető visszautasított minden együttműködést a jövőbeni afgán kormánnyal. A BBC pastu nyelvű adásának adott interjúban az Egyesült Államok elpusztítását célzó tervéről beszélt.

Mohammed Omár molla tálib vallási vezető a BBC-nek adott interjúban visszautasított mindennemű együttműködést a jövendő, várhatóan az ENSZ támogatásával létrejövő, széles alapokon nyugvó vezetéssel. "Inkább a halált választjuk, mintsem egy fasiszta kormányt" - mondta a vallási vezető.

Omár szerint létezik egy, az Egyesült Államok elpusztítására irányuló, az emberi értelmet és akaratot meghaladó terv, amely menetrendszerűen halad előre, és Isten segítségével, rövid időn belül végre is hajtják.

Mikor a BBC riportere a tálibok veszteségeiről kérdezte a vezetőt, Omár molla azt válaszolta, nem fontos, hogy hány afgán tartomány, város maradt ellenőrzésük alatt. A molla szerint régebben, a polgárháború kezdetén is csupán pár várost tartottak ellenőrzésük alatt, később pedig az egész országot birtokolták. Omár molla emlékeztetett arra, hogy az elmúlt húsz évben többen próbálkoztak egy széles alapokon nyugvó kormány felállításával, ám ez senkinek sem sikerült.

hirdetés

N; N;
hirdetés