Külföld

Bin Laden sarkában az ellenzék

Tora Bora barlangrendszereiben rejtőzhet az al-Kaida-vezér

2001. december 05., szerda 10:45

Miközben a bonni ENSZ-konferencián a résztvevők megállapodtak egy ideiglenes afgán kormány felállításáról és összeállításáról, Afganisztán déli részén tovább folytatták előrenyomulásukat a pastu törzsi harcosok, jórészt tálib ellenállás nélkül, Oszama bin Laden feltételezett rejtekhelye felé.

A pastu harcosok újabb területeket foglaltak el a Dzsalalabádtól 20 kilométerre délre fekvő Tora Bora körül, amelynek barlangrendszereiben Oszama bin Laden, az al-Kaida terrorszervezet vezetője feltételezések szerint rejtőzik - mondta a Reutersnek Hazrat Ali, a csapatok vezetője. Ali közölte, hogy a tálibok ellenállás nélkül vonulnak vissza. Tora Bora megtámadásával ennek ellenére várnak, nehogy a folytatódó amerikai légicsapások útjába kerüljenek. Elmondása szerint az elmúlt két napban a szövetséges bombázók legalább 12 al-Kaida-taggal is végeztek.

Hamid Karzai, egy másik pastun vezető, akit a bonni ENSZ-konferencián ma Afganisztán átmeneti kormányának vezetőjéül választottak, azt mondta a Reutersnek, hogy csapatai Kandahár külterületén vannak, és jelenleg tárgyalásokat folytatnak a várost védő tálibokkal.

hirdetés

N; N;
hirdetés