Gyöngyöt a disznók közül IV.

2000.12.15. 14:53
A nemrég véget ért Európa-bajnokság méltánytalanul árnyékot vetett kis hazánk belterjes vetélkedésére, pontosabban annak előkészületeire, az átigazolási időszakra. Szinte a legnagyobb érdektelenség közepette bizniszeltek élcsapataink mindenhatói, míg a sportmunkatársak az edzőtáborokban izzadtak. Próbált már valaki 45 fokban ultizni? Mostani összeállításunkban ? mivel az "A" csoportban történt műltheti eseményeket már végigböngésztük ? essen szó a "B" csoport együtteseirôl.
A Debrecen továbbra is külföldrôl próbál erôsíteni. A Loki vezetôi azt már belátták, hogy a magyar futballisták nem jelentenek túl nagy erôsítést, hiszen ezek a "sztárok" maximum az angol harmad-, negyedosztályban tudnának szerepelni. Szóval Komjáti András kerete a Vojvodinából érkezô Ljubisa Aleksziccsel már bôvült, de érkezhet Jörg Schmidt is, ô a német Chemnitzet hagyná ott a hajdúságiakért.

"Kenô" mindenki szerint az egyik legtehetségesebb honi futballista
Az MTK, mivel áttér az egycsatáros játékra, nincs rá jobb szó: kirúgta Kenesei Krisztiánt. "Kenô" mindenki szerint az egyik legtehetségesebb honi futballista ? a tavalyi, gyengére sikerült idényében 13 gólt lôtt és 10 gólpasszt adott ? igaz, azt sem vitatják a szakértôk, hogy a csatár mentalítása nem példaértékű. És akkor még finoman fogalmaztam, hiszen a kisebbik Kenesei-fivérrel kapcsolatban piáról, drogról, éjszakázásról is szól(t?) a fáma. Ha más nem lesz, persze Krisztián követheti testvérét...aki nem tudná, Kenesei Zoltán Albániában futballozott.

A Hungária körútiak egyébként újra felvették a kapcsolatot a tavasszal már kék-fehérben szereplô Radu Gusatuval. Mert ô beleillik az elképzelt játékstílusba.

Nagykanizsára nem német, nem jugoszláv, nem is román, hanem macedón játékossal "erôsített". Stefan Toleski ugyanis megérkezett Zalába (a fiatal védô egyébként többször játszott hazája utánpótlás-válogatottjában). De a kanizsaiak nem elégszenek meg ennyivel, hiszen Szlovákiában is körülnéztek. Meg is találták az új sztárt, nevezett Suchanek Lászlót, akit Dunaszerdahelyrôl igazolhatnak.

Hazatért Pécsre Márton Gábor, Palaczky János és Tomka János. Az amúgy fiatal csapat átlagéletkorát a három focista felhozta az átlag-szintre. Nincs viszont információnk arról, hogy a Mecsekaljáról megkeresték-e például Bodnár Lászlót, Bérczy Balázst, vagy mondjuk a lengyel Robert Warzychat. Bár lehet, hogy ez utóbbi még 37 évesen is hasznára lenne a baranyaiaknak.

Székásfehérvár örül, ugyanis a Vidi játékosa marad Zombori Zalán
Újpesten kialakult a játékoskeret, a IV. kerületiek jelenleg talán Urbán Flóriánra a legbüszkébbek. Flóri húzóember lehet, elvégre kevesen tudnak annyi kisfröccsöt meginni, mint az Anderlechtben is megfordult veterán. És bizony, Magyarországon ez is kell a tekintély megszerzéséhez. Mindenesetre a lilák szép csendben ? a tavalyi gárdához képest ? megerôsödtek, így a Megyeri útiak reménykedhetnek, mert most már kimondottan jók az esélyei...a bentmaradásra.

Fôleg akkor, ha a Vasas nem indul, hiszen ezesetben már csak egy együttes hull ki. Az angyalföldiekkel enyhén szólva szórakozik a HLASZ, mert bár ôk nem tartoznak a játékosoknak, nincs semmilyen hátralékuk, az utóbbi öt évben nem volt balhé a klub körül, mégis: egyedül az ô nevezésüket nem fogadta el a szövetség. Persze azzal nincsen probléma, hogy aki a nagy lóvét viszi, az diktálja a játékszabályokat (bár még a pénzbôl sem láttak sokat a "profik"), viszont ezeket a szabályokat illene leírni is. A hivatalos kiírásban ugyanis egy szó sincs 70 százalékos fedezetigazolásról... Ennek ellenére a piros-kékek biztosak az indulásukban, sôt, még edzôtáborba is elmentek. Jugoszláviában elôbb vereséget szenvedtek a horvát NK Osijektôl, utána következô öt meccsükbôl viszont 13 pontot szereztek.

Székásfehérvár örül, ugyanis a Vidi játékosa marad Zombori Zalán! Ôméltósága, A Középpályás majd' egy hónapig szórakozott a vezetôséggel, már a távozását is bejelentette, aztán mégis maradt. A klubhű játékos valószínűleg nem azért maradt, mert élete nagy álma volt a Videoton piros-kék mezében játszani.

Zalaegerszegen viszont már nem volt különösebb változás, bár a ZTE leigazolta a fiatal Cupik Ferencet. Igaz, a Debrecen ugyanezt gondolta, mert a csatár mindkettôjükkel megegyezett. Hát persze, elvégre a focista nem akart két szék között a pad alá esni, hanem pénzt akar keresni. Cupik egyébként 18 éves. Az életben már nem kell, de a pályán még van ideje a rutinszerzésre.