David Coulthard repülőgép-balesetet szenvedett

2000.12.15. 14:53
A lyoni repülőtéren balesetet szenvedett egy magánrepülőgép, amelynek fedélzetén David Coulthard is utazott. A Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokságban szereplő McLaren-Mercedes csapat versenyzője és barátnője kisebb sérülésekkel úszta meg az esetet, amely két halálos áldozatot követelt.
Coulthard kisebb sérülésekkel, törések nélkül úszta meg a balesetet.
A gép, fedélzetén Coulthard-ral és menyasszonyával, a két pilótával és egy testőrrel a francia Riviérára tartott. A pilóták a hajtómű meghibásodását észlelték, és ezért kértek engedélyt Lyonban a kényszerleszállásra.

A Lear Jet típusú repülőgép vezetője útban Nizza felé Lyonban motorhiba miatt kényszerleszállást hajtott végre, s a jármű eközben ütközött a repülőtér betonjának, az orra darabokra tört. Coulthard és menyasszonya, Heidi Winchelski, valamint testőrük kisebb zúzódásokat szenvedett. A pilóta és a másodpilóta viszont meghalt.

A tragédia helyi idő szerint 14.30 óra körül történt, de egyéb részletet nem hoztak nyilvánosságra. A Forma-1-es versenyzőt és jegyesét a lyoni Edouard-Herriot kórházban vizsgálták meg az orvosok.

Coulthard állapota nem ad okot nyugtalanságra - jelentette ki a kórház szóvivője. - Természetesen csak alapos vizsgálatok után lesz végleges eredmény. Törést egyelőre nem mutattak ki a tesztek.

A brit Coulthard április 23-án sorozatban másodszor nyerte meg a silverstone-i Brit Nagydíjat, s 14 pontjával összetettben a második helyen áll a német Michael Schumacher (34) mögött.

A Forma-1-es McLaren-Mercedes csapat véleménye szerint Coulthard versenyezhet a hétvégén sorra kerülő barcelonai Spanyol Nagydíjon. Egyelőre annyit tudunk, hogy jól van. Óvatosságból kórházba szállították, de úgy hisszük, hogy rajthoz állhat a hétvégén - jelentette ki Anna Guerrier, a csapat szóvivője.