Coyotes: tucatnyi meccs veretlenül

2000.12.15. 14:55
Négy mérkôzés jutott az észak-amerikai jégkorong-bajnokság 35. játéknapjára. A hazai szurkolók elégedettek lehettek, hiszen nem sok babér termett a vendégcsapatoknak, egyedül a tizenkét mérkôzés óta veretlen Phoenix tudott pontot rabolni Los Angelesbôl.
A nap mérkôzését az Angyalok városában rendezték, ahol a története legjobb rajtjával büszkélkedô Prérikutyák voltak a Kings ellenfelei. A tizenhárom és fél ezres publikum szempontjából nem indult rosszul a mérkôzés, hiszen a második harmad közepére Glenn Murray duplájával - mindkétszer Luc Robitaille volt a feladó - jelentôs elônyre tettek szert a hazaiak. A Coxotes azonban nem omlott össze, és a harmad végén Keith Tkachuk idénybeli hetedik találata - elôkészítô az elmaradhatatlan társ, Jeremy Roenick) már az egyenlítést jelentette. Az utolsó játékrészben már csk egyszer-egyszer kapituláltak a kapusok (Storr és Burke), a hosszabításban pedig végképp lehúzták a rolót, így maradt a döntetlen és vele az immáron tizenkét meccses phoenixi veretlenség.

A nap mérkőzése
Los Angeles Kings-Phoenix Coyotes 3-3
Hasonlóan nagy csata jellemezte a N. Y. Rangers és az Edmonton összecsapását, a különbség csak annyi volt, hogy a több mint tizennyolcezer drukker elégedetten távozhatott a csarnokból, ugyanis a Parkcsôszök Radek Dvorak öt perccel a végsô dudaszó elôtti találatával otthon tartották a pontokat. GWG-je (azaz gyôzelmet jelentô gólja) ellenére nem a cseh játékos volt a meccs hôse, hanem a Rangers elnyűhetetlen veterán hátvédje, Brian Leetch, aki két góllal járult hozzá a Nagy Alma sikeréhez. Mellette említést érdemel még Petr Nedved is, aki háromszor elhibázhatatlan helyzetbe hozta a társakat. Az Olajosoknál jól védett Tommy Salo, aki harminchét alkalommal avatkozott sikeresen játékba, tehát nem rajta múlott a vereség. Ráadásul az Edmonton Bill Guerin és Eric Brewer találataival 1:58-al az elsô buli után már két góllal vezetett. De ekkor jött Leetch papa...

Mint korábban már annyiszor, ezúttal is Patrick Roy volt a Colorado legjobbja. Big Pat pályafutása 49. (!!!) shutoutját, azaz góltalan mérkôzését tudta le az újon Minnesota Wild ellenében. Ilyen kapusteljesítmény mellett nem lehet nem gyôzni, a Lavina sem tett másképp: a második harmadban Joe Sakic és Shjon Podein is betalált, így az Avalanche különösebb megerôltetés nélkül nyert. Nem úgy a kisebbik New York-i alakulat, az Islanders. A szigetlakók egygólos hátrányból fordították meg a mérkôzést Brad Isbister (2 gól) és Marius Czerkawski (2 assziszt) vezérletével. Náluk is nagyobb elismerés illeti viszont az egykori floridai és philadelphiai veterán kapust, John Vanbiesbrouckot. Beezer harminckétszer állta útját a kapujára küldött korongnak, és mindössze egysezr kapitulált a Predators csatáraival szemben.

A 35. játéknap eredményei
New York Islanders-Nashville Predators 2-1 (0-1, 1-0, 1-0)
New York Rangers-Edmonton Oilers 4-3 (1-2, 1-0, 2-1)
Colorado Avalanche-Minnesota Wild 2-0 (0-0, 2-0, 0-0)
Los Angeles Kings-Phoenix Coyotes 3-3 (1-0, 1-2, 1-1)