Bravúros Dunaferr döntetlen a Barcelona ellen

2000.12.15. 14:53
A magyar bajnok Dunaferr telt ház, 6000 néző előtt Bajnokok Ligája csoportmérkőzésen fogadta a spanyol Barcelonát, a cím védőjét. Igen forró hangulatú mérkőzésen, sikerült 22-22 arányú döntetlent elérni a sztárcsapat ellen. Az újvárosiak játékosa, Mohácsi őrzi remek formáját és tíz góljával az egész mezőny legeredményesebb játékosa volt.
A spanyolok kezdték a játékot és sajnos nem úgy indult a mérkőzés, ahogy a Dunaferr remélte, hiszen Lozano a második percben a tavalyi BL győztes Barcelonának szerzett vezetést. Ezt az előnyt, az ex-szegedi Nagy László nem sokkal később már kétgólosra növelte. Egészen öt percet kellett várni az első kohász gólra, ekkor azonban Mohácsi egy perc alatt kettőt is lőtt, ezzel egyenlővé téve az állást. Ezután a Barca gyorsan háromgólosra növelte előnyét, és ezt a lelkes közönség nagy üdvrivalgása közepette, 7-7-nél sikerült kiegyenlíteni.

Az első félidőben a Barcelona végig vezetett, de hála Mohácsi bravúros góljainak, nem tudtak jelentős fölényre szert tenni. Sajnos a hazaiak közül a hét gólt szerző Mohácsi mellett csak Marcinkevicius volt eredményes az első harminc percben.

A második félidő legelején Kuzmicsov is csatlakozott a mieink közül, a góllövőkhöz és ez annyira felbosszantotta az ellent, hogy gyorsan belőttek kettőt, így megint futhatott az eredmény után a magyar bajnok. Többször kiegyenlített a Dunaferr, de a vezetést egészen a 15. percig nem tudta átvenni. Ekkor azonban Rosta kilépett és a mérkőzés folyamán először megszerezte a vezetést a hazaiaknak. Ez annyira megzavarta a spanyolokat, hogy egyből két góllal vezettek Rostáék. Persze a Barcelonát sem kellett félteni, ezt az előnyt kiegyenlítették.

Közben sajnos egy súlyos sérülés is felborzolta az amúgy sem túl nyugodt kedélyeket. Guijosa egy betörésnél Bene hátán keresztül szeretett volna gólhelyzetbe kerülni, de olyan szerencsétlenül esett, hogy a leesésnél a könyöke -nincs rá jobb szó- visszafelé hajlott. Természetesen a hosszabb ápolás után már nem tudta folytatni a játékot.

Sajnos az utóbbi évek sztárcsapata 19-18-nál ismét átvette a vezetést. Három és fél perccel a vége előtt, az addig is remekül védő Vaskevicius kivédte az egy góllal vezető spanyolok hétméteresét, majd Mohácsi (ki más?), egyenlített. A befejezés előtt egy perccel, Nagy góljával ismét a Barcelona vezetett, de Kuzmicsov gyönyörű góllal egyenlített. Ismét az ellenfélnél volt a támadás lehetősége, de nagyszerű védekezéssel sikerült kapott gól nélkül kihúzni a hátralévő időt, igaz ellentámadásra már nem futotta a hősiesen küzdő Dunaferr erejéből. Ezzel sikerült megőrizni a BL -csoportban a veretlenséget.

A magyar bajnok minden dicséretet megérdemel, de egy kicsit több odafigyeléssel az igazi világszenzáció is sikerülhetett volna.

Dunaferr -Barcelona 22-22 (9-10)
Dunaújváros, 6000 néző, vezette: Kalin, Koric (szlovén)
Góldobók:
Đunaferr:
Mohácsi 10/4, Kuzmicsov 5, Rosta, Tóth, Marcinkevicius 2-2, Kertész 1,
Barcelona: Ortega 6/5, Nagy, Lozano 4-4, Masip 3, Scsepkin, Csavar 2-2, Hernandez 1
Büntetők: 4/4, illetve 8/5
Kiállítások: 12, illetve 6 perc

A csoport állása a 3. forduló után:
1. Dunaferr SE 5 pont
2. Barcelona 4
3. Montpellier HB 3
4. Wybrzeze Gdansk 0