Miklós
-7 °C
2 °C

Fotex-győzelem a kézirangadón

2000.12.15. 14:55
A férfi kézilabda-bajnokság rangadóját rendezték a mai napon Várpalotán. A találkozón a pályaválasztó Fotex Veszprém végig magabiztos játékot mutatva hatgólos győzelmet aratott. A diadalt a hazai csapat elsősorban a remekül védő kapusainak köszönheti. A vendég szegediek vereségében azonban az is nagymértékben közrejátszott, hogy csak a találkozó 23. percében tudták az első akciógóljukat dobni.
A bajnokság végeredménye szempontjából évről-évre kiemelt szerepe van a Fotex Veszprém-Pick Szeged összecsapásoknak. Így volt ez idén is, hiszen a fordulót megelőzően mindkét csapat százszázalékosan állt a tabellán. Igaz, ez is csak a második, illetve harmadik helyhez volt elég. Kettejüket ugyanis a harmadik bajnokesélyes, a Duneferr előzte meg, de csak azért, mert az újvárosiak hárommal több találkozót játszottak.

A rangadóra nem Veszprémben került sor, ugyanis a hazaiak a stadion felújítása miatt nem tudták saját pályájukon fogadni a szegedieket. A pályaválasztás jogán így a közeli Várpalotára esett a választás. A semleges helyszín ellenére otthon érezhette magát a Fotex, hiszen a helyiek fantasztikus hangulatot varázsoltak a stadionban, s természetesen Veszprémből is sok szurkoló látogatott át.

A mérkőzés első percei rendkívül nagy csatát hoztak, egyik fél sem tudott elhúzni, nagyobb előnyre szert tenni. A csapatok elsősorban a védekezésben jeleskedtek, hiszen tíz perc elteltével mindössze 2-2 állt az eredményjelző-táblán. A következő percekben azonban megtáltosodott a Fotex, sorozatban dobta a gólokat, az ellentámadásoknál pedig rendre jól védekezett. Szűk húsz perc elteltével így már 6-2 arányban vezettek a hazaiak, s ezt az előnyt meg is tartották a félidő végéig. A szünetre 12-8-as állással vonulhattak a csapatok.

A második játékrészben is egyértelműen a hazaiak irányítottak. A Szeged ugyan mindent megpróbált, a felzárkózás azonban nem sikerült. A Veszprém továbbra is magas szinten szűrte meg a vendégek próbálkozásait. A találkozó legeredményesebb játékosa a veszprémi Saracevic lett 7 találattal, a vendégek közül Buday lőtte a legtöbb gólt, hatot. A férfiasan kemény, de sportszerű rangadón a játékvezetők nyújtották a leggyengébb teljesítményt: a két csapat részére összesen kiosztott 36 perc kiállítás túlzott.

Fotex KCV-Pick Szeged 22-16 (12-8)
Várpalota, 1000 néző. Vezette: Oláh, Szelecz.
Veszprém: Szathmári - Oszlánczi, Saracevic, Mezei, Csoknyai, Pérez, Pásztor. Csere: Fazekas, Fekete (kapusok), Habuczki, Tóth, Iváncsik, Szobol. Edző: Zdravko Zovko.
Szeged: Perger - Berta, Doros, Laluska, Rosta, Bajusz, Németh. Csere: Nagy D. (kapus), Buday, Bécsi, Eklemovics. Edző: Kővári Árpád.
Góllövők: Saracevic 7/1, Pásztor 5, Perez 5, Csoknyai 2, Oszlánczi 2, Tóth J. 1, illetve Buday 6/3, Bajusz 3/2, Bécsi 2, Berta 2/1, Németh 2, Eklemovic 1
Kiállítás: 22, illetve 14 perc plusz végleges kizárás (Bajusz)
Hetes: 2/1, illetve 11/6

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.