Ez volt a minimum

2000.12.15. 14:53
Remek hangulat várta Nyíregyházán a női kézilabda válogatottat. A múlt heti, hluki odavágón szerzett egygólos előny már előrevetítette, hogy a mieink biztosan kijutnak a romániai Eb-re. A magyar szempontból döcögősen indult mérkőzésen Kökényék az első félidő közepétől átvették az irányítást, és könnyedén hozták a kötelező győzelmet.
Nem okozhatott gondot Mocsai Lajos csapatának az átalakulóban lévő cseh gárda legyőzése. Egy valami azonban ismét feltűnt: nincs jobbátlövője a válogatottnak. Igaz, reméljük már nem sokáig tart ez az áldatlan állapot, hisz már csak a NOB pecsétje hiányzik a jugoszlávból lett magyar, a dunaújvárosi Bojana Radulovics játékengedélyéről. A világklasszissal megoldódhatna végre a krónikus átlövő hiány.

Nehezen indult be a magyar csapat játéka, rengeteg eladott labda, kihagyott ziccer bosszantotta ekkor a nézőket. Deli feljavulása változást hozott a játékban, pontosabbá, és ami lényeges eredményesebbé vált a játék. Hátul Farkas A. is elkapta a fonalat, így mínusz háromból gyorsan plusz három lett. Sőt, a szünetre már öt gólra nőtt a különbség.

A második félidőre edzőmérkőzés jelleget öltött a találkozó, a közönség jó hangulatban figyelte a magyar csapat játékát, akik meghálálták a biztatást és nagy különbséggel verték a szimpatikus cseh válogatottat. A mérkőzés jól szolgálta a mieink olimpiai felkészülését, ebben az időszakban ennél többet nem lehet (nem szabad) többet várni. Majd Sydneyben!

Magyarország - Csehország 33-20 (15-10)
Nyíregyháza: 2500 néző
Magyarország: FARKAS A. - BALOGH 8, NAGY A. 7, Kulcsár 1, Kökény 2, DELI 7 (2), KIRSNER 4 csere: Pálinger (kapus), Farkas Á., Pigniczki 1, Siti B. 1, Pádár 2

Csehország: Skavronková - CUMPLOVÁ 8 (3), Fabiková 3, Romanová 1, Polozová 4, Majicková 2, Valová 1 csere: Zvonicová (kapus), Zupková, Navratilová 1, Vasková, Brenova 1

Hétméteresek: 2/2 ill. 3/3
Kiállítások: 8 ill. 8 perc
Továbbjutott: Magyarország két győzelemmel (59-45)