Zalán
6 °C
19 °C

Kovács István Antonio Diazzal bokszol a világbajnoki címért

2000.12.15. 14:55
Csütörtökön sajtótájékoztató kertében jelentette be Peter Hanraths, az Universum Box-Promotion igazgatója, hogy sikerült megszervezniük Kovács István első világbajnoki címmérkőzését. Kokó január huszonhetedikén lép szorítóba Münchenben, a WBO pehelysúlyú világbajnoki címéért. Ellenfele a dominikai származású Antonio Chelo Diaz lesz, aki eddig huszonkét profi mérkőzéséből huszonegyet megnyert. Erdei Zsolt következő profi meccsét december tizenhatodikán vívja, ellenfele még nem ismert.
Peter Hanraths
Régóta vártuk a hírt, vajon mikor fog olimpiai bajnokunk ismét ringbe szállni, hogy végre elhódítsa a hőn áhított profi világbajnoki címet. Csütörtök délben vére lehullt a lepel, felszállt a füst, megszületett a végső döntés. Az Universum Box-Promotion igazgatója, Peter Hanraths büszkén jelentette be, hogy amatőr világbajnokunk, immár a profik között is világelső lehet, mivel január huszonhetedikén, Münchenben megmérkőzik a WBO világbajnoki címéért a dominikai Antonio Diazzal. A színhely kijelölésénél eredetileg szóba jöhetett volna Budapest is, de a BS leégése után, megfelelő csarnok hiányában, ez az elképzelés tárgytalanná vált. A müncheni gálára így is ötszáz magyar szurkolót várnak, a jegyárak várhatóan ötven és ezer (!) márka között ingadoznak.

Karácsony bokszkesztyűben

Kovács István
Kovács István felkészülése idáig nem volt túl zavartalan. A hosszú, több mint négyhetes edzéssorozat után sem sikerült valódi tétmérkőzést vívnia, hiszen ellenfelei sorban kitértek előle. Ebben az évben immár negyedszer kell csúcsformát produkálnia, és gondot okozhat, hogy legutóbbi címmérkőzése, még a Robinson elleni Európa-bajnoki meccs volt. A sok bizonytalanság után Kokó láthatóan felszabadult, hogy sikerült ellenfélre lelnie. December tizenhatodikán kezdi meg a komoly szakmai felkészülést, Spanyolországba utazik, ahol napi két tréninggel készül az összecsapásra. Így természetesen a karácsony is beleesik a felkészülési időszakba, tehát nem számíthat túl pihenésre az ünnepek alatt. Január hatodikán tér vissza Németországba, ahol már csak a formába hozó edzéseket fog végezni.

Diaz, az ismeretlen

Ellenfele a dominikai származású Antonio Chelo Diaz lesz. A dominikai eddig a magyar közvélemény előtt meglehetősen ismeretlen volt, Kokó is mindössze négy mérkőzését látta videóról. A huszonhét éves bokszoló eddig huszonkét meccset vívott 1995-ben kezdődött profi pályafutása alatt. Huszonegyszer győztesen hagyta el a ringet, és tizenegyszer aratott technikai K.O. győzelmet. Eddig egyetlen vereséget szenvedett, 1997-ben Mauricio Martinez verte tízmenetes ütközetben. Legutóbb augusztusban bokszolt, akkor szintén tíz menetben győzte le Aldo Valtierat.

És mi lesz Hameddal?

Kokó és Madár
Sokan talán csalódottan fogadják a hírt, hogy profi Európa- bajnokunk nem Hameddal vagy Barrerával mérkőzik. Jelenleg nem sikerült nevesebb ellenfelet szerezni Kovácsnak, de ha néhány alkalommal még megvédi címét, talán már a nagyobb boksz szervezeteknek üzletileg is megéri majd összehozni egy Kovács-Hamed meccset. Addig azonban alighanem még várnunk kell akár néhány évet is, hiszen nem az aktuális világbajnok szokta kihívni vetélytársait, hanem éppen fordítva. Tehát Kokó győzelme esetén Hamednál lesz a kihívás joga, de hogy él-e vele, azt jelenleg senki sem tudja.

Erdei decemberben újra mérkőzik

Erdei Zsolt nyugodtan hátradőlhet, sikeres volt a bemutatkozás
Az Universum legújabb szerzeménye Erdei Zsolt, Peter Hanraths szerint kiválóan beilleszkedett a német csapatba. Világbajnokunk négy hete tartózkodik Németországban, és kedden játszotta élete első profi mérkőzését. Valóban ,,játszotta", hiszen belga ellenfele nem késztette különösebb erőbedobásra, már az első menetben feladta a kilátástalan küzdelmet. Erdei legközelebb december tizenhatodikán lép a kötelek közé. Ellenfeléről még nem tudni semmit, de az Unversum vezetői állításuk szerint megpróbálnak már egy komolyabb ellenfelet találni Erdeinek.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Wellness hétvégék belföldön

A kényeztetés egész évben jár Önnek. Válasszon a legjobb ajánlatokból!