Kovács István Antonio Diazzal bokszol a világbajnoki címért

2000.12.15. 14:55
Csütörtökön sajtótájékoztató kertében jelentette be Peter Hanraths, az Universum Box-Promotion igazgatója, hogy sikerült megszervezniük Kovács István első világbajnoki címmérkőzését. Kokó január huszonhetedikén lép szorítóba Münchenben, a WBO pehelysúlyú világbajnoki címéért. Ellenfele a dominikai származású Antonio Chelo Diaz lesz, aki eddig huszonkét profi mérkőzéséből huszonegyet megnyert. Erdei Zsolt következő profi meccsét december tizenhatodikán vívja, ellenfele még nem ismert.
Peter Hanraths
Régóta vártuk a hírt, vajon mikor fog olimpiai bajnokunk ismét ringbe szállni, hogy végre elhódítsa a hőn áhított profi világbajnoki címet. Csütörtök délben vére lehullt a lepel, felszállt a füst, megszületett a végső döntés. Az Universum Box-Promotion igazgatója, Peter Hanraths büszkén jelentette be, hogy amatőr világbajnokunk, immár a profik között is világelső lehet, mivel január huszonhetedikén, Münchenben megmérkőzik a WBO világbajnoki címéért a dominikai Antonio Diazzal. A színhely kijelölésénél eredetileg szóba jöhetett volna Budapest is, de a BS leégése után, megfelelő csarnok hiányában, ez az elképzelés tárgytalanná vált. A müncheni gálára így is ötszáz magyar szurkolót várnak, a jegyárak várhatóan ötven és ezer (!) márka között ingadoznak.

Karácsony bokszkesztyűben

Kovács István
Kovács István felkészülése idáig nem volt túl zavartalan. A hosszú, több mint négyhetes edzéssorozat után sem sikerült valódi tétmérkőzést vívnia, hiszen ellenfelei sorban kitértek előle. Ebben az évben immár negyedszer kell csúcsformát produkálnia, és gondot okozhat, hogy legutóbbi címmérkőzése, még a Robinson elleni Európa-bajnoki meccs volt. A sok bizonytalanság után Kokó láthatóan felszabadult, hogy sikerült ellenfélre lelnie. December tizenhatodikán kezdi meg a komoly szakmai felkészülést, Spanyolországba utazik, ahol napi két tréninggel készül az összecsapásra. Így természetesen a karácsony is beleesik a felkészülési időszakba, tehát nem számíthat túl pihenésre az ünnepek alatt. Január hatodikán tér vissza Németországba, ahol már csak a formába hozó edzéseket fog végezni.

Diaz, az ismeretlen

Ellenfele a dominikai származású Antonio Chelo Diaz lesz. A dominikai eddig a magyar közvélemény előtt meglehetősen ismeretlen volt, Kokó is mindössze négy mérkőzését látta videóról. A huszonhét éves bokszoló eddig huszonkét meccset vívott 1995-ben kezdődött profi pályafutása alatt. Huszonegyszer győztesen hagyta el a ringet, és tizenegyszer aratott technikai K.O. győzelmet. Eddig egyetlen vereséget szenvedett, 1997-ben Mauricio Martinez verte tízmenetes ütközetben. Legutóbb augusztusban bokszolt, akkor szintén tíz menetben győzte le Aldo Valtierat.

És mi lesz Hameddal?

Kokó és Madár
Sokan talán csalódottan fogadják a hírt, hogy profi Európa- bajnokunk nem Hameddal vagy Barrerával mérkőzik. Jelenleg nem sikerült nevesebb ellenfelet szerezni Kovácsnak, de ha néhány alkalommal még megvédi címét, talán már a nagyobb boksz szervezeteknek üzletileg is megéri majd összehozni egy Kovács-Hamed meccset. Addig azonban alighanem még várnunk kell akár néhány évet is, hiszen nem az aktuális világbajnok szokta kihívni vetélytársait, hanem éppen fordítva. Tehát Kokó győzelme esetén Hamednál lesz a kihívás joga, de hogy él-e vele, azt jelenleg senki sem tudja.

Erdei decemberben újra mérkőzik

Erdei Zsolt nyugodtan hátradőlhet, sikeres volt a bemutatkozás
Az Universum legújabb szerzeménye Erdei Zsolt, Peter Hanraths szerint kiválóan beilleszkedett a német csapatba. Világbajnokunk négy hete tartózkodik Németországban, és kedden játszotta élete első profi mérkőzését. Valóban ,,játszotta", hiszen belga ellenfele nem késztette különösebb erőbedobásra, már az első menetben feladta a kilátástalan küzdelmet. Erdei legközelebb december tizenhatodikán lép a kötelek közé. Ellenfeléről még nem tudni semmit, de az Unversum vezetői állításuk szerint megpróbálnak már egy komolyabb ellenfelet találni Erdeinek.