A szerdai játéknapon nem sikerült senkinek kivívni a továbbjutást

2000.12.15. 14:55
A Bajnokok Ligájában, a negyedik forduló szerdai mérkőzései közül több, akár döntőnek is beillett volna. Mert a Milan - Barcelona, a Bayern - PSG, de akár a Deportivo - Juventus meccsek résztvevői is bíznak benne, hogy érdekelve lesznek még jövő májusban is a kupában.
Az első olasz - spanyol összecsapáson már a 12. percig született két gól, egy itt, egy ott és úgy látszik ez az eredmény megfelelt mindkét félnek, mert több gól nem esett. A Panathinaikosz - Hamburg mérkőzés odavágójának szomorú apropóját az ismert görög kompbaleset adta és most a visszavágón talán a megilletődöttségtől nem született gól.

A Bayern már a harmadik percben megszerezte a vezetést a franciák ellen és ezt őrizte is a meccs végéig, majd az utolsó előtti percben bebiztosította a győzelmét. A svéd - norvég párharcban a svédek igyekeztek visszavágni az őket három hete ért sérelmekért - és az ötgólos vereségért - igaz csak két góllal, de sikerrel.

Az Anderlecht Kijevben sima négygólos vereséget szenvedett, most sikerült neki - ha csak részben is - méltó bosszút állni és két góllal legyőzték az ukránokat. A csoportot a forduló előtt még vezető PSV 3 - 1 arányú vereséget szenvedett a kvartett első számú esélyesétől, Manchesterben. A házigazdák simán győztek és nagy lépést tettek a csoportgyőzelem felé.

A Besiktas - Leeds párharc előtt senki nem a meccsel, hanem a körítéssel, pontosabban a szurkolókkal volt elfoglalva. Mindenkinek az emlékezetében jól éltek még a tavalyi Galatasaray elleni meccset megelőző véres események. A mérkőzés ezúttal sem hagyott sok maradandót a szurkolókban, a csapatok gól nélküli döntetlent játszottak. A nap rangadójának kikiáltott Milan - Barca meccs, parádés első félidőt és öt gólt hozott. A fordulatos rangadó ezenkívül még Rivaldo mesterhármasától marad emlékezetes.

Eredmények:
E-csoport: Deportivo La Coruna - Juventus 1 - 1
Panathinaikosz - Hamburg 0 - 0
F-csoport: Bayern München - Paris SG 2 - 0
Helsingborg - Rosenborg 2- 0
G-csoport: Anderlecht - Dinamo Kijev 4 - 2
Manchester United - PSV 3 - 1
H-csoport: Besiktas - Leeds 0 - 0
Milan - Barcelona 3 - 3