Pölöskei: Most jön a neheze...

2000.12.15. 14:55
Az MTK tegnapi veresége ellenére is minden esélye megvan a francia Nantes ellen továbbjutni az UEFA kupában. Ehhez a Hungária - kőrúton mindössze egy góllal kell legyőzni a francia csapatot. De nem szabad fejetlenül támadni, mert a gallok legveszélyesebb fegyvere a kontratámadás.
Az egyetlen még állva maradt magyar kupacsapat az MTK, tegnap egygólos vereséget szenvedett az UEFA - kupában a francia Nantes csapatától. Ez az eredmény joggal bátoríthatja fel a csapat híveit, hogy a továbbjutásról reálisan álmodozzanak. Főleg az első félidőben mutatott játék alapján bízhatnak a kék-fehérek. De mi történt a második félidőben, elfáradt a csapat?

Pölöskei Gábor: -Természetes volt a fáradtság, hiszen Erős öt napig lázas volt, míg Jezdimirovics sérüléssel bajlódott, és ők ketten a csapatban az ellenfél támadásának ,,szűrői". Miután ők elfáradtak, hiába próbáltam cserékkel frissíteni, az új játékosok hiába jó labdarugók, de nem arra a posztra, ahol az említettek játszanak.

A két hét múlva esedékes visszavágón eltiltás nem nehezíti az egykori válogatott játékos dolgát és bízik benne, hogy most a sérülések is elkerülik a csapatot. Azt a csapatot, amelynek gólt kell lőnie. Akár olyat, mint Illés Béla szerzett idegenben.

Illés Béla: - Bár a gólom szerencsés volt, hogy pont elém pattant a labda, de szerintem ez mindegy. A visszavágón is elég lenne egy ilyen gól, csak ne kapjunk, mert kettőt rúgni nagyon nehéz a franciáknak. Mert ha továbbjutunk, újra eljuthatunk egy ilyen stadionba, ahol minden, de tényleg minden profi. A stadion, a körülmények, a körítés...minden.

Az MTK is csak profi hozzáállással és egy percre sem lankadó figyelemmel tudja elérni nagy álmát, a továbbjutást.

Pölöskei Gábor: - Mi vagyunk hátrányban, de nem szabad fej nélkül nekirohanni a franciáknak, mert lekontrázhatnak bennünket. Valószínűleg hasonló taktikával játszunk itthon is mint idegenben, de leginkább a kontrák semlegesítésére kell figyelnünk, és jobban kihasználni a helyzeteinket.

A szurkolók elégedettek lennének, ha csak egy helyzetet használnának ki, de a Nantes neve után egy szép nagy kerek nulla szerepeljen...