Dávidék vereséggel kezdtek

2000.12.15. 14:55
Megkezdődött. Tizenhárom mérkőzéssel az első játéknapon elindult az NBA idei szezonja. A magyar szempontból legfontosabb hír: Dávid Kornél pályára lépett.
Jerry Stackhouse 44 ponttal mutatkozott be az idényben
A Toronto Raptors hazai pályán kezdett a most már Grant Hill nélküli Detroit Pistons ellen. Hill hiánya nem érződött, köszönhetően Jerry Stackhousenak, aki pályafutása legjobb teljesítményével, 44 ponttal mutatkozott be az idényben. A másik oldalon Vince Carter 26 pontig jutott, igaz, nem sokkal a mérkőzés vége előtt kipontozódott. Dávid Kornél egy percet játszott, ez idő alatt egy sikeres dobási kísérlete volt, így két pontig jutott, sőt, volt egy blokkolása is.

Kemp kevés volt

Győzelemmel kezdett a bajnok Los Angeles Lakers. Shaq O'Neil 36 ponttal nyitott a Portland TrailBlazers ellen, a meccs meglepetésembere viszont Isaiah Rider volt. A tavaly még Atlantában kosarazó, szabadon igazolt játékos 26 perc alatt 13 pontig jutott.

A Portlandben bemutatkozott Shawn Kemp is - mi tagadás, feledhetően. A Clevelandből szerződtetett erőcsatár tizenkét perc alatt kilenc dobással is megpróbálkozott, de ezekből csupán kétszer járt sikerrel.

Jönnek a kanadaiak

Az egyik legnagyobb meglepetést a Vancouver okozta, hiszen a kanadaiak legyőzték a Seattle SuperSonicsot. Mindenki kíváncsian várta Patrick Ewing bemutatkozását új csapatában: nos, az ,,öreget" minden bizonnyal megfogta az, hogy 15 év után New Yorkból délebbre kellett áttenni a székhelyét, hiszen Pat 37 perc alatt két pontig jutott - igaz, szerzett egy tucatnyi lepattanót.

Az előszezonban is remeklő, alaposan megerősödött Orlando Magics biztos győzelemmel kezdett. A Tracy McGradyvel és Grant Hillel felálló mágikusok a Washingtont győzték le, McGrady 32 pontjával, no meg persze Hill 10 gólpasszával. Nem túl merész a kijelentés, hogy ez a páros sokat segíthet az Orlandón.

Folytatódik a Bulls mélyrepülése

Essék szó a többi mérkőzésről is, néhány mondatban. Jason Kidd pályafutása harminckettedik tripla-duplája (24 pont, 10 lepattanó, 11 gólpassz) sem volt elegendő ahhoz, hogy a Suns legyőzze a Golden State Warriorst.

A rutinos Utah Jazz újra megpróbálja megszerezni az aranygyűrűt, az idényt jól kezdték, hiszen a ,,Postás" 34 pontjával legyőzték a Clipperst. David Robinson még mindig fontos eleme a San Antonionak, csakúgy, mint ,,ikerpárja", Tim Duncan, és mivel a Spurs vezetői együtt tudták tartani a párost, jól sikerült az idei bemutatkozás. Kevin Garnett és Terrel Brandon összesen félszáz pontot dobott a Houstonnak (KG 28-at vállalt az ötvenből), és úgy győzték le a Rocketset, hogy a találkozó alatt egyszer sem álltak vesztésre.

Tovább folytatódik a Bulls mélyrepülése: a Sacramento nagyon elpáholta a Chicagót, méghozzá úgy, hogy a Királyok királya Predrag Stojakovic volt. A csatár 13/10-es mezőnydobási mutatóval 23 pontig jutott.

A Ewing-nélküli Knicks első összecsapása nem sok jót sejtet, a New York a nap legnagyobb különbségű verését kapta a Philadelphiától. Két ,,kiscsapat" - legalábbis ebben a ligában - a Cleveland és a Dallas is győzelemmel mutatkozott be, előbbi a New Jerseyt, utóbbi a Milwaukeet verte négy ponttal. Úgy tűnik, az idei sem az Atlanta Hawks éve lesz: az idei nyitómérkőzésen megcsípték őket a darazsak, a Charlotte 24 pontos verést mért a solymokra.

Az eredmények
Atlanta Hawks-Charlotte Hornets: 82-106
New Jersey Nets-Cleveland Cavaliers: 82-86
Orlando Magic-Washington Wizards: 97-86
Dallas Mavericks-Milwaukee Bucks: 97-93
New York Knicks-Philadelphia 76ers: 72-101
Toronto Raptors-Detroit Pistons: 95-104
Chicago Bulls-Sacramento Kings: 81-100
Houston Rockets-Minnesota Timberwolves: 98-106
San Antonio Spurs-Indiana Pacers: 98-85
Utah Jazz-Los Angeles Clippers: 107-94
Golden State Warriors-Phoenix Suns: 96-94
Portland TrailBlazers-Los Angeles Lakers: 86-96
Vancouver Grizzlies-Seattle SuperSonics: 94-88