Norvégiában szerepel a női kézilabda-válogatott

2000.12.15. 14:53
A decemberi Európa-bajnokságra történő felkészülés jegyében szerdától Norvégiában, a Netcom-kupán szerepel az olimpiai ezüstérmes magyar női kézilabda-válogatott. A mieinken kívül az olimpián bronzérmet szerző házigazdák, a németek és a lengyelek vesznek részt a tornán. Mocsai Lajos szövetségi kapitány hat kulcsjátékosáról volt kénytelen lemondani az ötkarikás játékokon szerepeltek közül.
Mocsai Lajos
A sydneyi olimpia és a decemberi romániai Európa-bajnokság közötti időszak legjelentősebb női kézilabdatornáját rendezik ezen a héten Norvégiában. Az eredeti elképzelés szerint a norvégok a németeket, a lengyeleket és az osztrákokat szerették volna vendégül látni. Az osztrákok mindenható menedzsere -sok magyar szurkoló ,,kedvence" -Gunnar Prokop azonban megsértődött, így a szervezők a mieinket kérték fel a szereplésre. Mocsai Lajos pedig kifejezetten örült a meghívásnak, mert így legalább potenciális ellenfelekkel készülhetnek fel a hölgyek a kontinensvetélkedőre.

A szövetségi kapitány elmondta, hogy az eredmény most másodlagos, viszont nagyon fontos, hogy öt napot együtt készülhetünk. Cél, hogy bírjuk a sorozatterhelést. Ezért délelőttönként komoly edzéseket végzünk majd, délután pedig meccs lesz. Csapatunk szerdán a németek ellen kezd, majd csütörtökön következik a legnehezebb ellenfél, a házigazda norvégok. Egy nap pihenő után a lengyelek jönnek, majd vasárnap a csoport két első helyezettje még vív egy külön döntőt.

A részletes program:
November 29., Bergen
Magyarország-Németország 17
Norvégia-Lengyelország 19.30
November 30., Bergen
Németország-Lengyelország 17
Norvégia-Magyarország 19.30
December 2., Trondheim
Magyarország-Lengyelország 14.30
Norvégia-Németország 16.15
December 3., Trondheim
A 3. helyért 15.30
Döntő 17.30

A magyar csapat kissé átalakult az olimpián szerepelt gárdához képest. Akad, aki sérülés vagy műtét miatt, mások sértődésből vagy fáradtságra hivatkozva mondták le a szereplést. Így nélkülözni kényszerül Bojana Radulovicsot, Farkas Andreát, Deli Ritát, Nagy Anikót, Balogh Beát és Lőwy Dórát. A kapitány legnehezebb dolga, a teljes jobb oldal Radulovics, Balogh, Nagy Anikó pótlása. A nehézségek ellenére, csalódás lenne, ha válogatottunk nem szerezné meg az első két hely valamelyikét. A hétvégi tornán szereplő játékosok közül kerül ki, a december 8. és 17. között lebonyolítandó Eb-re utazó 16-fős keret.

A Netcom-kupára utazó keret:
Kapusok: Sugár Tímea (Herz -FTC), Pálinger Katalin (Dunaferr).
Mezőnyjátékosok: Kántor Anikó (Randers HK), Pálffy Zsuzsa (Dunaferr), Borók Rita (Viborg HK), Brigovácz Nikolett (Hypo NÖ), Kökény Beatrix (Herz -FTC), Siti Beáta (Ikast Bording), Pádár Ildikó (Herz -FTC), Kulcsár Anita (Győri Graboplast ETO KC), Farkas Ágnes (Herz -FTC), Kindl Gabriella (Győri Graboplast), Kirsner Erika (Herz -FTC), Pigniczki Krisztina (Győri Graboplast), Prok Beatrix (Győri Graboplast), Simics Judit (Dunaferr SE), Siti Eszter (Herz -FTC).