Irbe lenullázta az Ottawát

2000.12.15. 14:55
Öt mérkôzés jutott az NHL negyvenedik játéknapjára, melyen nem sok babér termett a hazai csapatoknak. Közülük egyedül a Carolina tudott gyôzni: a Hurricanes a lett Arturs Irbe parádés védéseivel szemben tehetetlenek voltak a Szenátorok csatárai.
Artur Irbe begyűjt egy lepkét
Az egykori szovjet válogatott kapus - akkor még Artur néven volt ismert - huszonkilenc alkalommal avatkozott sikeresen játékba. Persze, a gyôzelemhez kellettek a többiek is: Shane Willis két góllal és egy assziszttal, míg Ron Francis két elôkészítéssel vette ki a részét az Ottawát elsöprô vad Hurrikánból. Sikeresebbnek bizonyult a másik jégre lépô kanadai gárda, az Edmonton vasárnapja. Az Olajosoknál Ryan Smith és Doug Weight négy-négy ponttal gazdagodott, elôbbi két gól és két assziszt, míg utobbi egy gól és három assziszt erejéig iratkozott fel a ponttáblázatra. Mellettük említést érdemel a finn Janne Niinimaa két elôkészítése, valamint a Minnesota részérôl Lubomir Sekeras három (két gól, egy passz), Stacy Roest (egy gól, egy assziszt) és Aaron Gavey (két elôkészítés) két-két pontja.

Kegyetlenül megizzadt az egykor szebb napokat látott Washington az Atlanta ellenében. A Capitals csak az utolsó harmadban érte utol ellenfelét, de a gyôzelem megszerzéséhez a hosszabbítás sem volt elegendô. A vendégeknél remekül játszott a Brunette, Ferraro, Audettte trojka, mindhárman két ponttal gazdagodtak. Sean Burke fantasztikus védéseinek köszönhetôen a Phoenix megállította a Rangerst. A kanadai válogatott egykori kapusa harminckilenc lövést hárított és shutoutot könyvelhetett el. Mivel elöl Shane Doan és Teppo Numminen is betalált, nem lehetett kétséges, ki nyeri a derbit. Anaheimben Brendan Shanahan vezette a Detroit rohamát, a csatár két gólla vette ki a részét a Kacsák elpáholásából. Mellette Szergej Fjodorov is parádézott, melyet két sikeres elôkészítése is jelez.

A 40. játéknap eredményei
Carolina Hurricanes-Ottawa Senators 4-0 (2-0, 1-0, 1-0)
Washington Capitals-Atlanta Thrashers 2-2 h. u. (0-0, 1-2, 1-0, 0-0)
New York Rangers-Phoenix Coyotes 0-2 (0-0, 0-1, 0-1)
Anaheim Mighty Ducks-Detroit Red Wings 2-3 (0-2, 2-1, 0-0)
Minnesota Wild-Edmonton Oilers 4-5 h. u. (1-1, 1-2, 2-1, 0-1)