Hosszabbításos hazai gyôzelmek

2000.12.15. 14:55
Mindössze három mérkôzést játszottak hétfôn, az NHL 41. játéknapján. Két összecsapáson - hirtelen halál után - a hazai közönség örülhetett, míg Floridában még mindig várnak a Panthers idei második sikerére.
Joe Sakic (jobbra)
A nap rangadóját - s ez nem csak a három mérkôzés miatt bizonyult igazi derbinek - Denverben játszották, ahol a Colorado a Pittsburgh-öt látta vendégül. Joe Sakic idénybeli hatodik találata a Lavinát juttatta vezetéshez, melyet a második harmadban a Fôpingvin, Jaromir Jagr egalizált. Hogy a szünetben a hazai drukkerek mégis nyugodtabban majszolhassák óriásburgereiket, Milan Hejduk is bevágott egyet, így egygólos Avalanche-elônnyel kezdôdött az utlsó játékrész. Nem sokáig tartott azonban ez az idilli állapot, ugyanis Jagr ismét villant, s idei tizenharmadik góljával annulálta a diferenciát. Jöhetett a hosszabbítás, ahol 3:56 perc elteltével Sakic Shjon Podein és Ray Bourque asszisztját váltotta gólra, így Denver ismét ünnepelhetett. A jó bajnoki rajt után ismét szárnyal a Laviana, sorozatban ötödször maradt veretlen a társulat, ahol a fennt nevezetteken kívül Alex Tanguay két elôkészítése és Pat Roy 27 védése érdemel még említést.

Hasonlóképp megcincálta szurkolói idegeit a Buffalo. A hazai jégen nyolc mérkôzés alatt hétszer gyôzô, s mindössze egyetlen döntetlent begyűjtô Szablyák igencsak megszenvedtek a gyengécske Calgary ellen. Jarome Iginla és Jeff Cowan vezették a Lángokat, akik két harmad után még nyerésre álltak. A harmadik játékrészben aztán az elsô hazai találatot is jegyzô Makszim Afinogenov újra betalált, majd a hosszabbításban Jean-Pierre Dumont is bevette az egyébként jól védô Mike Vernon (32/35) ketrecét, így a Flames továbbra is csak pislákol.

Nála is rosszabbul - gyenge poén: fogatlan párducként vegetálva - áll a Florida. Hiába szerezte meg idei kilencedik gólját Pavel Bure, a déliek ismét elbuktak, mégpedig a nem túl acélos Atlanat ellenében. A vendégcsapatból ismét egy-egy góljával és gólpasszával Donald Audette és Andrew Brunette vitte a prímet (no meg a két asszisztot jegyzô Ray Ferraro), nem mellesleg elôbbi már-már Florida-specialistának is tekinthetô: eddig tizenhétszer meccselt a Párducok ellen, s a mostani volt tizennegyedik találata. A Thrashersbôl említést érdemel még Milan Hnilicka, aki 21/22-es mutatóval zárt.

A 41. játéknap eredményei
Buffalo Sabres-Calgary Flames 3-2 h. u. (1-1, 0-1, 1-0, 1-0)
Florida Panthers-Atlanat Thrashers 1-4 (1-1, 0-2, 0-1)
Colorado Avalanche-Pittsburgh Penguins 3-2 h. u. (1-0, 1-1, 0-1, 1-0)