Újra győzött a Florida!

2000.12.15. 14:55
Hét mérkőzést játszottak az NHL 43. játéknapján. A legnagyobb örömet a Florida szerezte szurkolóinak, a Párducok idénybeli tizenhatodik mérkőzésükön megszerezték második győzelmüket.
A Panthers főként kapusának, Trevor Kiddnek köszönheti, hogy megduplázta győzelmeinek számát. A Carolina elleni alsóházi derbin Kidd huszonhárom lövésből huszonkettőt hárított, megalapozva ezzel a diadalt. Persze, a sikerhez a csatárok is kellettek, Marcus Nilson két góllal, míg Robert Svehla két assziszttal vezette a társulatot. Nyert egy másik, az előző idényben szebb napokat látott gárda, a Philadelphia is. A Flyers torontói fellépésén is a kapusok játszották a főszerepet, a hazai oldalon Curtis "Cujo" Joseph 29/31-gyel, míg a Phillyben Roman Cechmanek 30/31-gyel zárt. Jó hír még a Repülősökért szorítóknak, hogy Mark Recchi megszerezte idei első gólját: a hosszabbítás negyedik percében elért találat (feladó Primeau és Desjardins) egyben a győzelmet is jelentette.

Továbbra is remek formában játszik Brendn Shanahan. A Detroit csatára a San José ellen megszerezte idénybeli nyolcadik találatát, mégsem ő volt a Vörös Szárnyak vezére. A büszke cím ezúttal megosztva Manny Legace kapust és Mathieu Dandenault-t illeti, előbbi huszonötször állt a korong útjába, míg utóbbi ebben az évben először vette be az ellen kapuját - mindjárt kétszer. Kapusparádét láthatott az atlantai közönség is: a Thrashersnél Milan Hnilicka shutoutot könyvelhetett el (37/37), míg a Nashvillben Tomas Vokounnak is csak egyszer kellett maga mögé nyúlnia, Yannick Tremblau lövésénél.

Patrick Roy: Ötven shutoutottal dicsekedhet
Maradva a kapusoknál, Pat Roy újra történelmet írt (úgy látszik, ez az idény a Laviana portásáról szól), hiszen az Anaheim elleni shutoutja pályafutása ötvenedik gólnélküli mérkőzését jelentette, s ezzel ő a tizenkilencedik cerebeus, aki elérte a bűvös, félszázas határt. A Colorado egyébként sérült sztárjai - Peter Forsberg, Adam deadmarsh és Chris Drury - nélkül is simán verte a Kacsákat, ugyanis Milan Hejduk (idei 10. gólja), Joe Sakic (idei 8. gólja) és Adam Foote is betalált a kaliforniaiak ketrecébe. A Mighty Ducks viszont nem tudja elviselni, hogy klasszisai, Selänne és Kariya képtelenek gólt lőni: előbbi sorozatban negyedszer, míg utóbbi az elmúlt hét meccsből ötödször maradt pontnélküli.

Theoren Fleury egy-egy gólja és asszisztja, valamint a veterán hátvéd, Brian Leetch találata is kellett a Rangers minnesotai sikeréhez. Döntetlennel zárult viszont a Buffalo és a Dallas rangadója, s ezáltal Dominik Hasek és Ed Belfour különmeccse. A hazai kapuban a Dominator huszonnégyszer, míg a vendégeknél Eddie, a Sas tizenkilencszer avatkozott hatásosan játékba.

A 43. játéknap eredményei
Carolina Hurricanes-Florida Panthers 1-4 (0-0, 1-3, 0-1)
Detroit Red Wings-San José Sharks 4-1 (2-0, 1-1, 1-0)
Toronto maple leafs-Philadelphia Flyers 1-2 (1-1, 0-0, 0-0, 0-1)
Atlanta Thrashers-Nashville Predators 1-0 (0-0, 1-0, 0-0)
Buffalo sabres-Dallas Stars 2-2 (1-1, 0-0, 1-1, 0-0)
Minnesota Wild-New York Rangers 2-3 (0-0, 2-3, 0-0)
Anaheim Mighty Ducks-Colorado Avalanche 0-3 (0-2, 0-1, 0-0)