Hazai hatosok

2000.12.15. 14:53
Mindössze két mérkôzést bonyolítottak le az NHL 48. játéknapján. Mindkét összecsapás végén a hazai csapat szurkolói örülhettek, lévén, hogy kedvenceik egyaránt hat-hat góllal tömték ki az ellent.
Ha úgy nézzük, papírforma eredményeket hoztak a hétfôi találkozók, hiszen mind a Detroit, mind a Dallas jobb csapat a Nashville-nél illetve a Tampánál. Ennek ellenére a "nagyok" vélhetôen könnyebb meccsekre számítottak. Detroitban például nyolc perc elteltével mindenki elkönyvelte a Vörös Szárnyak kiütéses gyôzelmét, a hazai piros-fehér hívek elégedetten böffenthettek egy-egy nagyobb korty kóla után, hiszen kedvenceik ekkor már három-nullra vezettek a Predators ellenében. Vjacseszlav Kozlov nyitotta a gólok sorát, az orosz csatárnak mindössze harminchét másodpercre volt szüksége, hogy felavassa Tomas Vokuont (ez volt különben eddig az idény második leggyorsabb gólja). Alig hét perc múlva Jurtij Bucajev is beköszönt, majd mielôtt magukhoz térhettek volna a vendégek, újabb huszonhat szekundum elteltével Niklas Lidström is megszerezte idei elsô találatát.

Detroit Red Wings-Nashville Predators 6-3
A gyors tripla után - érthetôen - visszavett a tempóból a Red Wings, s a tunyulás olyan jól sikerült, hogy a második harmad tizedik percére már egyenlô volt az állás. Kezdôdött azzal, hogy Cliff Ronning megszerezte pályafutása 250. gólját, majd jött Dawid Legwand, aki duplájával annulálta a hazai elônyt. Ebben a periódusban a Nashville tizenöt alkalommal tesztelte Manny Legace-t, mint az eredmény mutatja többnyire sikerrel. A publikum ismét tűzbe jött, az autógyárak városának hívei izgatottan rágcsálták hamburgereiket és popcornjukat, de mielôtt valakinek az idegességtôl torkán akadt volna a legjobb falat, beindult a Vörös-henger. Mindössze 32 másodperc telt el a harmadik felvonásból, amikor Darren McCarty révén ismét vezetéshez jutott a Detroit. Martin Lapointe idénybeli tizenegyedik gólja már a biztos elônyt, míg Lidström második találata a fölényes gyôzelmet jelentette. Kérdés, mi lett volna, ha a Red Wings nem alussza át a második harmadot?

Dallasban viszont a találkozó elején izzadtak meg a Csillagok hívei, ugyanis a vendég Lightning meglepôen jól tartotta magát nevesebb ellenfelével szemben. A Tampa a huszonhetedik percig bírta kapott gól nélkül, ekkor Brad Lekowich avatta fel Kewin Weekest. "Végre megtört a jég!" - sóhajthattak fel a texasiak, ám negyvenhét másodperc múlva Pavel Kubina váratlanul egyenlített. Nem kellett volna, ugyanis ezzel felbôszítette a dallasi csatárokat. Sorrendben Roman Ljasenko, Mike Keane, Mike Modano és Brett Hull (ez volt pályafutása 622. találata, mellyel nyolcadik az örökranglistán) lôtték a Stars góljait - alig hét perc alatt. Mellesleg a Csillagok utoljára 1999. november 5-én, a Phoenix ellen produkáltak ilyen eredményes játékrészt, tehát a Tampának kijutott a jóból. A záró felvonásra aztán lehiggadtak a hazaiak, már csak egy-egy gól esett mindkét oldalon, az utolsót Joe Nieuwendyk szerezte egy szekundummal a végsô dudaszó elôtt...

A 48. játéknap eredményei
Detroit Red Wings-Nashville Predators 6-3 (3-0, 0-3, 3-0)
Dalls Stars-Tampa Bay Lightning 6-2 (0-0, 5-1, 1-1)