A Királyok sikeres ördögűzése

2000.12.15. 14:55
Igazi nagyüzemet hozott az NHL vasárnapi játéknapja, összesen tíz összecsapást rendeztek meg, amelyből négyben még a hosszabbítás sem hozott döntést. A nap legmeglepőbb eredményét a Los Angeles produkálta, idegenben verte a címvédő New Jersey Devils csapatát. Hasek tegnapi jubileuma után újabb nagyszerű teljesítménynek tapsolhattak a nézők, ezúttal a Rangers támadója, Theo Fleury ütötte be négyszázadik NHL gólját.
Fleury már a négyszázadiknál jár

Montrealba látogatott a liga egyik patináns csapata, a New York Rangers. A vendégek támadója Teho Fleury ritka jubileumra készült, ha gól ér el, akkor az pályafutása négyszázadik NHL találatát ünnepelheti. A Rangers tizennégyese nem várt sokat az ünnepléssel, McCarthy átadásából már az első harmad elején betalált a hazaiak kapujába. Ezzel a góllal a liga történetének hatvanadik, míg a Rangers történetének tizenkilencedik játákosa lett, aki elérte ezt az álomhatárt, Fleury 1988-ban kezdte pályafutását a Calgary Flames-ben, ahol tíz év alatt 364 gólt vágott. 1999-ben szerződött a Colrado Avalance csapatához , ahol tizenöt meccsen tíz gólt szerzett, ahonnan szabadon igazolható státusszal távozott. Az idei szezonban már a New Yorkot erősítette, nem is akárhogy, hiszen a ponttáblázaton negyedik helyen áll, tizenkilenc ponttal. A csapat is hálás volt, hiszen a harmadban Adam Graves és Michael York találataival már 3-0-ra elhúztak. Még a nagy öreg Messier is jegyzett egy gólt a második harmadban, a meccs innentől már lefutott volt.

A Királyok sikeres ördögűzése

Végig támadott a Stanley Kupa címvédője, a New Jersy Devils a Los Angeles ellen. Hiába rohamoztak az ,,Ördögök", ezúttal a vendégek kapusa, Torr volt ördögi formában. Harmincnégy lövés ment kapujára, amelyből mindössze csak a befejező harmadban nem tudott hárítani egyet, ekkor MacKay volt eredményes. A hazaiak számára rosszul indult a meccs, Smolinski már a tizedik percben előnyhöz juttatta a Királyokat, Emerson és Duchberger átadásából, amelyet a második húsz percben Zigmund Pallfy asszisztjával Stumpel még megtoldott egy szépségdíjas találattal. A vendégek remekül kontráztak, mindössze tizenhétszer lőttek kapura, de az így ütött két góllal értékes győzelmet arattak. A hazaiak veresége meglepetés, hiszen eddig éppen jó hazai teljesítményüknek köszönhették sikereiket.

Ezúttal Hasek sem segített

Szokásos taktikáját alkalmazta a Buffalo Phiadelphiaban. Keményen védekeztek, és bíztak az NHL legjobb ( és nem túlzás, hogy talán a világ legjobb) kapusában, Domimk Hasekben. A cseh portás a tegnapi jubileuma után, amikor kétszázadik győzelmét szerezte meg, ezúttal tehetetlen volt a hazai támadókkal szemben. Az első harmadot még kibekkelték a vendégek, de érezni lehetett, hogy csak idő kérdése mikor ,,törik meg az átok". Még be sem melegedtek a csapatok a második harmadban, amikor harmincnyolc másodperc elteltével máris a ,,Dominátor" hálójában táncolt a korong, Desjardens átadását Fedotyenko ütötte be. McGillis gólja a második harmadban pedig eldöntötte az összecsapást a Flyers javára. Az utolsó húsz perc kérdése csupán az volt, hogy gól nélkül fejezi-e be a meccset a Philly kapusa Chechmanek, amely végül sikerült, mind a tizennyolc kapura lövést hárította. Hasek statisztikáját még Primeau elrontotta a végén, amikor Sykora és Hull átadását értékesítette, így a vendégek portása 24/21-es teljesítménnyel zárt.


Eredmények
New Jersey Devils-Los Angeles Kings 1-2 (0-1, 0-1, 1-0)
Boston Bruins-Atlanta Thrashers 3-8 1-2, 2-4, 0-2
Montreal Canadiens-New York Rangers 2-5 (0-3, 0-1, 2-1)
Ottawa Senators-Columbus Blue Jackets 2-2 (0-0, 1-2, 1-0,)
Philadelphia Flyers-Buffalo Sabres 3-0 (0-0, 2-0, 1-0)
St. Louis Blues-Toronto Maple Leafs 0-0
Florida Panthers-Washington Capitals 2-3 (0-1, 0-1, 2-1)
Nashville Predators-Anaheim Mighty Ducks 3-3 (1-0, 1-2, 1-1)
Calgary Flames-Pittsburgh Penguins 1-1 (1-1, 0-0, 0-0)
San Jose Sharks-Carolina Hurricanes 4-1 (1-1, 2-0, 1-0)