Döntsön Ön is világcsúcsot!

2000.12.15. 14:55
Szeretne Ön is részese lenni egy világcsúcsnak? Ha igen, s ez valami véletlen folytán nem sikerült eddig, akkor eljött az Ön ideje. Még mielőtt legyintene, hogy a világrekordra csak az képes, aki kitartóan edz és aktív sportoló, eláruljuk, hogy ebben az esetben a háziasszonytól a nagymamáig mindenki megkapja a lehetőséget arra, hogy bekerüljön a Guiness- rekordok könyvébe. Csak élnie kell vele.
Schobert Norbert, a hazai szabadidősport és aerobik kiemelkedő személyisége népszerűségére alapozva kísérletet tesz az egyidejű aerobikozás világcsúcsának megdöntésére. És itt jön a képbe Ön, valamint mindenki, aki vágyakozik a "hallhatatlanságra".

Norbi ugyanis egyedül nem tudja a rekordot megdönteni. Ehhez minél több vállalkozó kedvű résztvevő segítségére van szüksége. Az érvényben lévő világcsúcsot Kínában érték el 4500 fővel. Tehát, ha mi magyarok szeretnénk ezt a számot túlszárnyalni, akkor minimum 4501 embernek kellene megjelennie a Lurdy Házban. Az illetékesek szerint ennél jóval többen fognak közreműködni a nem mindennapi eseményen, mert a hazai közélet szereplői közül is segítik az eredményes szereplést. Ott lesz többek között Szűcs Judit, Szikora Róbert, Pataki Attila, a Flesh és az Inflagranti, együttes, Varga Adrienn Európa-bajnok tornász, Peshut Rita világbajnok kick-boxos, valamint a sydneyi nyári olimpián sikeresen szerepelt versenyzőink is.

A rendezvényen résztvevők egy emléklapot és egy JMG-s matricát kapnak, amely azt hivatott igazolni, hogy az esemény aktív közreműködői voltak a világcsúcs elérésében. Az emléklap tartalmaz egy perforált adatlapot is, mely a résztvevők számának regisztrálására szolgál. Ha nem tudna eljönni a Lurdy Házba, nem kell aggódnia, mert a Magyar Televízió egy órás egyenes adásban számol be a világcsúcskísérletről.

Nem véletlen, hogy az utóbbi időben egyre nagyobb tömegek mozdulnak meg, mondjuk egy-egy futóverseny során. Az emberek lassan rájönnek arra, hogy mozogni kell, mozogni érdemes. A felgyorsult életritmus miatt nem mindenki ér rá arra, hogy drága edzőtermekbe járjon, így egyre többen ragadják meg a kínálkozó alkalmat, hogy a szabadidősportok segítségével bebizonyítsák önmaguknak: ha volna idejük, igenis képesek lennének karban tartani a testüket. Ha minden 100 résztvevőből csupán 10 határozza el, hogy ezután rendszeres mozgásba kezd, akkor már megérte.

Nem beszélve arról, hogy lesz miről mesélnie az unokáinak: "Egyszer, úgy 2000 végén, világcsúcsot döntöttem"...