Ferenc, Olívia
-4 °C
4 °C

O. J. Simpson fizetős tévécsatornán vállalná a hazugságvizsgálatot

2000.12.15. 14:53
Hazugságvizsgáló gépre kötve válaszolna O. J. Simpson a felesége meggyilkolását firtató kérdésekre, feltéve, hogy az eseményt fizetős tévécsatornán közvetítik. A sztárnak jól jönne az esemény bevétele, mivel a kártérítés és a több tízmilliós ügyvédi költségek felemésztették vagyonának nagyját.
Eskü alatt hazudott?
O. J. Simpson hajlandó lenne hazugságvizsgáló gép előtt válaszolni a felesége meggyilkolását firtató kérdésekre, feltéve, hogy az eseményt fizetős tévécsatornán közvetítik. Az amerikai futball korábbi csillagát a büntetőeljárás nem találta vétkesnek volt felesége, Nicole Brown Simpson, és annak barátja, Ronald Goldman meggyilkolásában. Nicole és Ronald családja polgári pert indított, amelyben a bíróság Goldman meggyilkolásában vétkesnek találta és 8,5 millió dolláros kártérítést ítélt meg a férfi családjának. A kártérítés és a több tízmilliós ügyvédi költségek felemésztették O. J. vagyonának nagyját.

Poligráf

A hazugságvizsgáló gép a kérdésekre válaszoló személy önkéntelen reakcióit méri: a pulzus és a légzés ritmusának változását, a vérnyomást és a bőr reakcióját (izzadás, testhőmérséklet változása).

A volt sztárjátékosnak és népszerű sportriporternek az adóhivatallal is meggyűlt a baja: egy 1997-es könyvvizsgálat során kiderült, hogy Simpson 685 ezer dollár adóval tartozik az államnak. Simpson nem volt hajlandó befizetni az összeget, ezért a hatóságok jelzálogkölcsönnel terhelték meg 3,5 millió dollár értékű házát, és arra gyanakszanak, hogy a férfi offshore bankokba menekítette vagyonát.

Poligráf-teszt
Simpson most azt nyilatkozta, hogy hajlandó lenne poligráfos vizsgálatnak alávetni magát a gyilkossággal kapcsolatban, ám szerinte még a gépnek sem hinné el senki ártatlanságát. A sztárt néhány nappal felesége meggyilkolása után már alávetették egy hazugságvizsgálatnak, azt a tesztet azonban félbeszakították, mivel értékelhetetlen eredményeket adott a gép. Az esemény fizetős tévécsatornán való közvetítéséből némi pénzre tehetne szert az elszegényedett és hiteltelenné vált híresség.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!