A Rangers kiütötte a Tampát

2000.12.15. 14:55
Meglehetôsen zsúfolt programot bonyolítottak le az NHL 29. játéknapján, hiszen kilenc mérkôzést játszottak a csapatok. A legnagyobb meglepetést az igencsak halovány Islanders okozta: a New York-iak Floridában nullázták le a Pantherst.
A legnagyobb érdeklôdés a Detroit montreali vendégszereplését kísérte, majd' húszezren (19 482) bíztatták a kanadaiakat. A Canadiensen azonban ez sem segített, ugyanis a Vörös Szárnyak Szergej Fjodorov három találatának köszönhetôen begyujtötték a két pontot. Örülhettek viszont két másik kanadai városbn. Vancouverben a Kenusok megduplázták a vendég Lavina idei vereségeinek számát: a denveriek a hétfôi hazai zakó után - akkor a Phoenix volt a "vétkes" - ismét kikaptak. Két harmadon keresztül egyenlô erôk küzdelmét láthatta a publikum ,az utolsó játékrész ötödik percében esett Vancuover-gólra már nem érkezett válasz. Kilenc minutum elég volt az Edmontonnak, hogy eldöntse a Flames elleni derbit. Ez idô alatt háromszor púpozták ki Mike Vernon mögött a hálót, akit ezután Fred Brathwaite váltott. Számára sovány vigasz, hogy a feléje érkezô tizennyolc löket mindegyikét hatástalanította, ugyanis a csatárok az 56. percig meglehetôsen pipogyának bizonyultak.

Örömünnepet ülhetett New York, hiszen mindkét reprezentánsa, a Rangers és az Islanders is gyôzött. A Parkcsôszök Theoren Fleury triplájával (plusz egy assziszt) és Brian Leetch szenzációs gólpasszaival (3 db), no meg Mike Richter szinte hibátlan védéseivel (31/32) lépte le a Tampát, míg a Szigetlakók Wade Flaherty shutoutjának köszönhetôen három-nullra verték a Floridát. Hatalmas korongváltás után egy ponttal gazdagodott a bajnok New Jersey a Philadelphia ellen. A mérkôzés a két kapus Chris Terreri és Brian Boucher különmeccsét hozta: elôbbi 28, utóbbi 32 alkalommal állta sikeresen a korong útját.

Simán gyôzött az egyre inkább magára találó Dallas. A Csillagok rohamának ezúttal az újonc Colombus látta kárát. A texasiaknál Eddie "a Sas" Belfour újabb shutoutot könyvelhetett el, míg Mike Modano két találattal a mezôny legjobbjának bizonyult. Kikapott San Joséban a Jaromoir Jagrt is soraiban tudó Pittsburgh. A döntetlenszagú mérkôzést Jeff Friesen gólja döntötte el - 43 másodperccel a végsô dudaszó elôtt. Sean Burke továbbra is csúcsformában véd, s ez újabb pontot hozott a Prérikutyáknak. Az arizonaiak Anaheimbe látogattak, ahol a Kacsák éppen tízzel többször vették célba az ellen kapuját, mint a vendégek, mégis döntetlennel ért véget az összecsapás.

Jegyzôkönyv: A 29. játéknap eredményei
Montreal Canadiens-Detroit Red Wings 2-4 (1-1, 1-3- 0-0)
New Jersey Devils-Philadelphia Flyers 1-1 (1-0, 0-0, 0-1, 0-0)
New York Rangers-Tampa Bay Lightning 6-1 (0-0, 4-1, 2-0)
Florida Panthers-New York Islanders 0-3 (0-0, 0-1, 0-2)
Dallas Stars-Colombus Blue Jackets (0-0-, 2-0, 2-0)
Edmonton Oilers- Calgary Flames 3-2 (3-0, 0-0, 0-2)
Vancouver Canucks-Colorado Avalanche 4-3 (1-1, 2-2, 1-0)
Anaheim Mighty Ducks-Phoenix Coyotes 1-1 (0-0, 0-1, 1-0, 0-0)
San Jose Sharks-Pittsburgh Penguins 3-2 (0-1, 2-1, 1-0)