Kiesett a Dunaferr

2000.12.15. 14:54
Dunaújvárosban már a mérkőzés elött fél órával, 3-4 ezer ember várta a főtéren felállított kivetitővászonnál, a város történetének legfontosabb mérkőzését. Annak ellenére, hogy a meccs során a magyar csapat végig egyenrangú ellenfele volt a norvégoknak, nem sikerült továbbjutnunk.
Trondheim, 10 000 néző. Vezette: Liba (Csehország)

Rosenborg: Arason- Basma( Belsvik, 25.) Johnsen, Hoftun, Stensaas- Winsnes, Skammelsrud , Berg- Knutsen (Heernes 84.) F. Johnsen, Strand

Dunaferr: Raboczki- Molnár, Salamon, Éger, Koczián (Nagy T. 77.)- Zavadszky, Bagoly (Lengyel 46.) Pomper, Rósa- Tököli, Orosz

Gólszerző: Berg (4.) Tököli (16.) Belsvik (48.) Sárgalap: Tököli, Pomper, Lengyel.

Trondheimben 11 000 néző és szakadó eső várta a magyar bajnokot.A Dunaferr kezdte a játékot a cseh Liba sípszavára. A 4.percben pedig már vezetett a Rosenborg. Egy jobb oldali beadást Berg fejelt a magyar kapu jobb alsó sarkába. A 9. percben majdnem kettőre nőtt a norvég csapat előnye. Ismét jobbról jött a beadás és Berg senkitől sem zavartatva , kapásból fölé lőtt.

A 14. percben Rabóczkinak kellett nagyot védenie egy beívelt szabadrúgás után, a játékvezető azonban már lefújta az akciót les miatt.

A 16. percben egyenlített a Dunaferr. Orosz labdájával Tököli lépett ki és helyezte azt a bal alsó sarokba. Egy perccel később pedig Zavadszky lőtt az üres kapu mellé.

Az első magyar szöglet majdnem gólt eredményezett. Rosa beívelését Salamon kapásból 12 méterről éppen csak, hogy fölé lőtte.

Hatalmas helyzettel indult a második félidő is: a harmadik percben Tököli ballal éles szögből a hosszú sarok felé küldte a labdát, de belelőtte a kapusba. Tököli hatalmas helyzete után sajnos a Rosenborg lőtt gólt. Egy teljesen kijátszott helyzet után a csere Belsvik talált a kapunkba.

Nem jól indult ez a félidő, a gól után a negyedik percben, újra ajtó-ablak, már megint Belsvik, Rabóczki oldalra dőlve fogta meg a labdát. Az ötvennegyedik percben Tököli próbált meg kilépni,de hárman fogták közre és szerelték. Rabóczki védett hatalmasat a 64. percben, egy 12 méterről leadott lövés után. ASz akcióban négy magyar vitte a labdát három norvég védőre, de Zavadszky elügyetlenkedte a helyzetet.

68. perc: a 16-oson belül lenyomták Tökölit, átvette a beadást, de a norvég védők a labdával együtt elsodorták. Érzésünk szerint járt volna a 11-es, de ezt csak mi gondoltuk így, a bíró nem. A 80. percben Nagy T. keverte meg a teljes norvég védelmet, lövését a kapus védte. 85. perc: Tököli kapta a fejére a labdát, tíz méterre a kaputól csúsztatott, a jobb felső sarok felett egy arasszal szállt el a labda. Kár volt érte. Egy percen belül a harmadik magyar támadás maradt ki. Az utolsó öt percben kitámadott a Dunaferr, ennek eredményeként Orosz hagyott ki egy nagy helyzetet.
A végeredmény: Rosenborg - Dunaferr 2 - 1(1 - 1) Továbbjutott: a Rosenborg, 4 - 3-mal

Folytassa, Dunaferr!

Rosenborg - Dunaferr 2 - 1, továbbjutott a Rosenborg.
Semmi különleges, elvégre a norvég focit magasabban jegyzik a magyarnál.
Semmi különleges, a Rosenborg évek óta biztos BL résztvevő.
Semmi különleges, megint nélkülünk rendezik a bajnokok legrangosabb versenyét.
És mégis mekkora különbség ez az elmúlt évekhez képest! Van egy magyar csapat, amelyre már az előselejtező sorsolásakor azt mondták, hogy biztos kieső, aztán meggyőző játékkal átléptek a Hajdukon. A második körben pedig az utolsó pillanatig nyílttá tudta tenni a továbbjutás kérdését egy olyan ellenféllel szemben, amely az elmúlt években több európai nagycsapatot is elvert már.

A Rosenborgi visszavágó előtt is tudtuk hogy a norvégok az esélyesebbek, most mégis nagyon fáj a búcsú. A Győrött lejátszott első mérkőzésen (2-2) is végig partner volt az Újvárosi legénység, és a visszavágón se lehetett azt érezni, hogy biztos a skandináv továbbjutás. Büszkén, emelt fővel jöhetett le a pályáról a magyar csapat, amely ha a második félidő elején kicsit jobban összpontosít, akkor most az ő sikerétől lenne hangos Európa.

Marad tehát az UEFA kupa és ha ilyen mentalitással lép pályára a magyar bajnok, amely ilyen játékkal párosul , akkor sokat izgulhatunk még Tököliékért.
Addig is: Folytassa Dunaferr!

További BL- selejtező eredmények
Porto - Anderlecht 0 - 0 Tj:Anderlecht
Valencia - Innsbruck 4 - 1 Tj: Valencia
Sparta Praha - Zimbru Kisinyov 1 - 0 Tj :Sparta
Lokomotiv Moszkva- -Besiktas 1 - 3 Tj: Besiktas
Olimpique Lion - Inter Bratislava 2 - 1 Tj: Lion
Crena Zvezda - Dinamo Kijev 1 - 1 Tj: Kijev
Panathinaikosz - Polonia Varso 2 - 1 Tj: Panathinaikosz
Feyenord - Strum Graz 1 - 1 Tj: Sturm Graz
1860 München - Leeds United 0 - 1 Tj: Leeds
Glasgow Rangers - Herfölge 3 - 0 Tj: Glasgow
Internazionale - Helsingborg 0 - 0 Tj: Helsingborg
Slavia Praga - Donyeck 0 - 2 Tj: Donyeck
Dinamo Zagreb - Milan 0 - 3 Tj: Milan
Hamburg - Bröndby 0 - 0 Tj:Hamburg
Galatasaray - St Gallen 2 - 1 Tj: Galatasaray