Pat Riley ezredik győztes meccse

2000.12.15. 14:55
Hét mérkőzést játszottak szerda este az NBA-ben. A csúcsrangadót, a Utah Jazz-Los Angeles Lakers összecsapást a hazaiak nyerték; Dávid Kornél nem játszott, a Toronto nélküle is vereséget szenvedett.
Pat Riley ezredik győzelmét ünnepelhette
Különleges nap volt a tegnapi Pat Riley számára, a Miami Heat mestere ugyanis ezredik alkalommal ült vezetőedzőként győztes csapat kispadján a ligában. Nem mellékes, hogy a tizenkilencedik szezonját kezdő edzőnek ezt a bravúrt 1434 összecsapás alatt sikerült összehoznia. Riley mellett ez eddig csupán a Toronto Raptors jelenlegi trénerének, Lenny Wilkensnek sikeredett, ő jelenleg 1179 győzelemmel áll az élen. A.C. Greent is ünnepelték Floridában, a nyáron 2, 25 millió dolláros szerződést aláírt csatár zsinórban 1111. mérkőzésén lépett pályára. A Heat egyébként az idényt kihagyni kényszerülő Alonzo Mourning nélkül is nagy magabiztossággal verte a jó erőkből álló Orlandót.

Megvan az első hosszabbításos találkozó is az idényben. Sőt, a Cleveland-Sacramento derbi rögtön 2x5 perc pluszkosarazással végződött. A legjobban Lamond Murray bírta erővel, ő szerezte a Cavs utolsó hat pontját, hozzásegítve csapatát a győzelemhez. Az ohióiak egyébként utoljára 1997. január 11-én a Clippers ellen játszottak kétszeri hosszabbításos mérkőzést, akkor 107-102-re nyertek.

Hazai pályán győzelemmel mutatkozott be a Philadelphia. A 76ers a tegnapi, New York elleni bravúr után a First Union Centerben Dávid Kornél együttesét a Toronto Raptorst múlták felül. A hazaiaknál Allen Iversen 24 pontig, míg a kanadaiaknál Vince Carter 25 pontig jutott. Az Indianából Torontóba szerződő Mark Jackson 12 gólpasszt tudhat a neve mögött, míg az első magyar NBA-kosaras, Dávid Kornél ez alkalommal nem lépett pályára.

Hiába igyekezett az L.A., mégis kikapott
A nap rangadóján, a nyugati derbin a tavaly óta nem túl sokat fiatalodott Utah Jazz legyűrte a bajnoki címvédő Los Angeles Lakerset. A kaliforniaiaknál Shaquille O'Neil 34 pontot szerzett, a mormonok legeredményesebb játékosa most is Karl Malone volt a maga 26 pontjával és 11 lepattanójával. John Stockton 21 pontja mellé 14 asszisztot is összegyűjtött, míg Byron Russell 17 pontig nem állt meg.

Visszatért Észak-Karolinába Leonard Hamilton. A North Caroline Egyetem egykori edzője első NBA-győzelmét aratta a Charlotte Hornets ellen. Győzelemmel kezdte az idényt a Boston Celtics, köszönhetően többnyire a 28 pontot szerző Paul Piercenek, valamint a 33 pontot hintő Antoine Walkernek. A Detroitban ismét Jerry Stackhouse volt a húzóember, igaz, míg tegnap 44, ma ,,csupán" 20 pontot dobott. A Seattle legyőzte a Denvert méghozzá úgy, hogy Gary Payton 35;4;10-es mutatóval zárt, míg Patrick Ewing tegnapi gyengélkedése után 11 pontot és 8 lepattanót tudott felmutatni.

Az eredmények:
Boston Celtics - Detroit Pistons 103-83
Philadelphia 76ers - Toronto Raptors 104-98
Charlotte Hornets - Washington Wizards 77-95
Cleveland Cavaliers - Sacramento Kings 102-100
Miami Heat - Orlando Magic 105-79
Seattle SuperSonics - Denver Nugets 112-99
Los Angeles Lakers - Utah Jazz 92-97