Magyar nagyüzem a nemzetközi vízilabdakupákban

2000.12.15. 14:53
Nagyüzem lesz a nemzetközi vízilabdakupákban. A hétvégén öt magyar csapat is medencébe száll Európa különböző országaiban. A Bajnokok Ligájában a Ferencváros, a Kupagyőztesek vetélkedésében a BVSC, míg a LEN-kupában a Honvéd, a Szentes és a Vasas érdekelt.
A sydneyi olimpián aranyérmet szerzett a magyar vízilabda-válogatott sikere után a hétvégén a nemzetközi kupákban kell öt csapatunknak bebizonyítania, hogy a magyar póló egyesületi szinten is a világ előtt jár.

Kósz az olimpián remekül védett
Ferencváros-Thomas Jeans:
A fradisták számára a legjobb hír valószínűleg az, hogy ismét medencébe száll a csapat olimpiai bajnok kapusa, Kósz Zoltán. Így egyedül csak Vogel Zsoltra nem számíthat Vad Lajos vezetőedző. A csoportban a legnagyobb ellenfél a két magyarral felálló Posillipo Napoli. Kásás Tamás és Steinmetz Barnabás csapatát sokan még a végső győzelemre is esélyesnek tartják. Külön érdekessége lesz az összecsapásnak, amikor a világ talán legjobb játékosa (Kásás) tétmeccsen kapura lő a világ talán legjobb kapusának (Kósz). Vad edző szerint a csapatnak az első két hely egyikének megszerzése kötelező.

Bajnokok Ligája Selejtező, a legjobb nyolc közé jutásért
H-csoport, Nápoly.
FTC -Thomas Jeans
Telemarket Posillipo Napoli (olasz)
Alphen (holland)
Novaky (szlovák)

BVSC -Brendon:
A magyar gárdák közül a vasutas az egyetlen, mely itthon kezdi meg a kupaküzdelmeket. Gerendás György csapata igen csak kicserélődött ahhoz képest, amelyik megnyerte a Magyar Kupát. Több fiatal tehetség került hozzájuk, míg rutinos játékosok igazoltak el tőlük. De mint az edző elmondta, még így is csalódás lenne számára, ha nem az első helyen jutnának tovább.

KEK-selejtező, a legjobb nyolc közé jutásért
A-csoport, Szőnyi út.
BVSC -Brendon
Dinamo Bucuresti (román)
Adalar (török)
Marseille (francia)

Honvéd-Domino:
Ugyancsak a csoportgyőzelemmel lenne elégedett Kovács István, a Honvéd trénere. Bár nekik jóval nehezebb dolguk lesz, lévén csoportjukban található spanyol és horvát csapat is. A bajszos mester abban bízik, hogy mivel a leggyengébb ellenféllel kezdenek, így fel tudják mérni a két erősebb csapatot.

LEN-kupa selejtezője, a legjobb nyolc közé jutásért
E-csoport, Rijeka.
Honvéd -Domino
Primorje Rijeka (horvát)
Mediterani Barcelona (spanyol)
Jyzme (török)

Vasas-Plaket:
Az angyalföldiek talán még a Honvédnál is nehezebb csoportba kerültek. Somossy József, a Vasas edzője szerint olyan kiegyenlítődött a mezőny, hogy bárki megverhet bárkit. A Genovában vízbe szálló Váriék - őt egyébként a napokban az év legjobb magyar játékosának választották - bíznak benne, hogy az első két hely valamelyikét azért sikerül elcsípniük.

LEN-kupa selejtezője a legjobb nyolc közé jutásért
H-csoport, Genova.
Vasas-Plaket
Pro Recco (olasz)
Hania (görög)
Primorac Kotor (jugoszláv)

Kontavill-Szentes:
Az alföldi csapat az előselejtezőből verekedte be magát a csoportküzdelmekbe. Itt viszont sikerült a mindenki által legnehezebb csoportba kerülniük. A négy gárda közül a Pescarát és a Mladostot a végső győzelemre is esélyesnek tartják. A szentesiek úgy utazhatnak a görög fővárosba, hogy nincs miért izgulniuk, céljuk a tisztes helytállás. Ez pedig akár meglepetést is jelenthet...

LEN-kupa selejtezője a legjobb nyolc közé jutásért
G-csoport, Athén.
Kontavill-Szentesi VK
Vouliagmeni (görög)
Conad Pescara (olasz)
Mladost Zagreb (horvát)