Aranyvasárnap

2000.12.18. 07:36
A magyar csapat mindössze egy döntetlent játszott a döntőig, még az Eb legelején Jugoszlávia ellen. Ez a tendencia a döntőben sem változott, és a végét kicsit izgalmasabbá téve, de Európa bajnok a magyar női kézilabda-válogatott.
A magyar csapat mindössze egy döntetlent játszott a döntőig, még az Eb legelején Jugoszlávia ellen. Azóta nem volt csapat, aki a magyarok útjába állt volna. A döntőbeli ellenféllel, az Ukránokkal vívott legutolsó mérkőzésen 41-23 arányban bizonyult jobbnak Mocsai Lajos együttese. Ezzel az eredménnyel most is elégedettek lettek volna a mieink. Igaz így sem lehet okuk panaszra Kökényéknek, akik szinte végig vezetve Európa bajnokok lettek.

Farkas Ági góljával már a 17. másodpercben vezetünk az Ukránok ellen. Sajnos a folytatás, egyelőre elmaradt, ugyanis 4-2 után ahelyett, hogy három góllal vezettünk volna, egyenlítettek az ukránok. Ezután a magyar hölgyek ,,megrázták magukat", aminek eredményeként a csapat előnye 7-4 lett.

Ezután három ziccert is kihagytak a mieink, szerencsére a Farkas Ági vezérelte együttest ez nem zavarta meg és tartották a háromgólos különbséget. 15-12-nél Pálinger hetest fogott, így az ellentámadásból máris négygólosra nőtt az előny, és ezt az előnyt a félidő végéig sikerült is megtartani.

A második félidő is a mieink góljával kezdődött, így már ötgólos volt Sitiék előnye. A második félidőben a magyar kaput már Sugár védte, igen hatékonyan. Innentől kezdve azonban kezdett kísérteni a sydneyi olimpia döntőjének utolsó tíz perce. A magyar hölgyek kilenc percen keresztül képtelenek voltak a kapuba találni. Ezt kihasználva az Ukránok feljöttek 22-16-ról 22-21-re.

A vége előtt hat perccel, ki is egyenlítettek, majd két és fél perccel a vezetést is átvették. Farkas Ági révén ezt kiegyenlítettük, így következett a kétszer öt perces hosszabbítás.

A ráadásban ismét mi szerezzük meg a vezetést Pádár révén. Kirsner révén az előny kétgólosra nő. Kökény ziccert hibázott, és ezt góllal büntették az ukránok. Sőt. Ki is egyenlítenek az első öt perc végén. Ismét nálunk volt a vezetés, a szokásos Kökény-Pádár összjátéknak köszönhetően. Az ukránok ekkor hetest hibáznak.

Kirsner ismét kétgólosra növelte az előnyt, majd Pálinger védett bravúrosan. Markushevska révén aztán egy gólosra csökken az előny. Farkas-Markushevska gólpárbaj után marad az egy gól különbség a javunkra. Farkas Ági hetesből lőtt gólja után pedig már nem volt mit tenniük az Ukránoknak, bele kellett törődniük, hogy a magyar válogatott lett Európa bajnoka.