Újra csúcson a Lavina

2001.01.03. 21:08
Mindössze négy összecsapás, ám annál több érdekesség jutott az NHL nyolcvankilencedik játéknapjára. Denverben a Colorado kiütötte a Kingset, s ezzel leteszította az elsô helyrôl az Ottawában botló St. Louist.
Tizenkét perc alatt elszállt a Los Angeles Denverben, ahol a hazaiaknak mindössze ennyi idôre volt szükségük, hogy háromszor is mattolják a a Stephane Fiset-t helyettesíteni próbáló Steve Passmore-t (28/34). Joe Sakic tíz perc alatt duplát vágott (így már huszonkét találatnál jár ebben a szezonban), majd a szezonbéli huszadik gólját jegyzô Milan Hejduk következett. A hátralévô negyvennyolc percben is ôk voltak az Avalanche vezérei, elôbbi három, utóbbi két asszisztot osztott ki. A Colorado erejét mutatja, hogy Alex Tanguay (egy gól, két passz) és Greg de Vries (két elôkészítés) is sztahanovistaként gyűjtögette a pontokat, hátul pedig Pat Roy állta sikeresen a kaliforniaiak rohamait (27/29). Az Angyalok városában egyébként vélhetôen Sakic-csel riogatják a gyerekeket, lévén, ô az LA mumusa, hiszen a két gárda legutóbbi, december huszonegyedikei összecsapásán is fôszerepet játszott három góljával.

Craig Conroy (St. Louis Blues) és Andreas Dackell (Ottawa)
Ahhoz, hogy a Colorado ismét a liga élére álhasson kellett a Blues ottawai leszereplése is. A Szenátoroknál Andre Roy belôtte idei elsô gólját (a játékos tavaly februárban volt utoljára eredményes...), megadva ezzel a megfelelô alaphangot a kanadaiaknak, akiknél Rob Zamuner kettôre növelte a különbséget. Pierre Turgeon szezonbéli tizenhetedik találatával felzárkózott a Mississippi parti egylet, de Marian Hossa üres kapus gólja végleg eldöntötte a meccset.

Hasonlóképpen az árván maradt ketrecet avatta fel Jose Theodore is. Ebben még nem lenne semmi különleges, ám azt tudni kell, hogy nevezett a Montreal kapusa, aki a devilses Martin Brodeur tavaly február tizenötödikei találata óta az elsô portás, aki gólt szerzett. Theodore mellélkesen még egy laza shutoutot is elért (32/32), így elévülhetetlen érdemei vannak a Canadiens Islanders elleni gyôzelmében. A további vállveregetés Pat Poulint illeti, aki végre valahára ebben a szezonban is betalált a kapuba - rögtön kétszer.

Hatalmas csatát, hosszabbítást, ám kevés gólt hozott a Keleti Fôcsoport rangadója, a NJ és a Philly összecsapása. Daymond Langkow révén a Flyers szerzett vezetést a második harmadban, de ezt John Madden az utolsó húsz percben annulálta. A derbi többi részében a kapusoké volt a fôszerep, a hazaiaknál Martin Brodeur 24/25-tel, míg az ellennél Roman Cechmanek 21/22-vel zárt.

A 89. játéknap eredményei
New Jersey Devils-Philadelphia Flyers 1-1 h.u. (0-0,0-1,1-0,0-0)
Ottawa Senators-St. Louis Blues 3-1 (1-0, 1-1, 1-0)
Coloradso Avalanche-Los Angeles Kings 6-2 (3-0, 2-2, 1-0)
New York Islanders-Montreal canadiens 0-3 (0-0, 0-1, 0-2)