Chicagói gólzápor

2001.01.08. 20:06
Négy meccs, köztük egy rangadó jutott az NHL kilencvennegyedik játéknapjára. A nap csúcsmeccsén a Detroit hosszabbítás után nyert az éllovas Colorado ellen.
Roy és Yzerman csatája
Mindössze hat percet kellett várniuk a Red Wings szurkolóinak az elsô hazai gólra, ekkor Steve Yzerman passza után druszája, Duchesne mattolta Pat Roy-t. Még ebben a harmadban egyenlített a Lavina, Shjon Podein vette be Manny Legace ketrecét. A második játékrészt a vendégek kezdték jobban, Joe Sakic idénybeli huszonharmadik találatával már ôk vezettek, ám jött Yzerman, majd Kirk Maltby, és máris a Vörös Szárnyaknál volt az elôny. Kegyetlen iram jellemezte a harmadik etapot, ám úgy tűnt, az autóvárosiak állják a denveri rohamokat. Chris Drury azonban másképp gondolta, s tizenkét másodperccel a dudaszó elôtt egyenlített. Nem sokáig örülhetett azonban a vendéggárda, ugyanis 61:08-nál Yzerman elcsípett egy korongot, és véget vetett a csatának.

Chicagóban a Tampa vendégszerepelt, s a floridaiak álomrajtot vettek a Szeles városban, ugyanis Brian Holzinger duplájával, valamint Wayne Primeau góljával tizennyolc perc elteltével már három egyre vezettek a Feketesólymok ellen. Ekkor azonban "megkattantak" a hazaiak, s zsinórban ötször mattolták Kevin Weekest, majd az ôt váltó Dan Cloutiert. Az attakból Michael Nylander két góllal és egy passzal, Steve Sullivan és Alex Zsamnov két assziszttal, míg Eric Daze egy treffeléssel és két elôkészítéssel vette ki a részét. A Tampa mindent megpróbált, a végére a kapust is levitték a déliek, ám ez csak arra volt jó, hogy Tony Amonte is két góllal zárhassa a derbit.

Nem adott esélyt a Carolina a Szigetlakóknak. Rod Brind'amour mesterhármast vágott, Shane Willis négy asszisztot osztott ki, míg Martin Gelinas a gólja mellé még három elôkészítést is jegyzett. Hasonlóan simán nyert az Edmonton a Colombus ellen. Bár Espen Knutsen révén a vendégek szerztek vezetést, a kanadaiak Ethan Moreau (egy-egy gól és passz) vezérletével egy négy nullás rohamot produkáltak, s ezzel a maguk részérôl befejezettnek nyilvánították a meccset.

A 94. játéknap eredményei
Detroit Red Wings - Colorado Avalanche 4-3 h. u. (1-1, 2-1, 0-1, 1-0)
Chicago Blackhawks - Tampa Bay Lightning 7-4 (2-3, 3-0, 2-1)
Carolina Hurricanes - New York Islanders 5-2 (2-1, 3-1, 0-0)
Edmonton Oilers - Colombus Blue Jackets 4-2 (2-1, 2-1, 0-0)