Gyöngyi
2 °C
13 °C

Tovább szárnyalnak a Pingvinek

2001.01.09. 19:05
Kapcsolódó cikkek (2)
Négy mérkôzés, kis túlzással megannyi rangadó jutott az NHL kilencvenötödik játéknapjára, melyen a Pittsburgh, a Philadelphia és a Dallas idegenbeli sikerrel ajándékozta meg szurkolóit. Az elbukók sem akárkik voltak: a Capitals, a Rangers és a Blues.
Adam Oates és Mario Lemieux
Ellentétes harmadokat láthattak a fôvárosi hokibarátok kedvenceik Penguins elleni meccsén. Számukra fájdalom, a vendégeknek jutott két jó harmad, a Capitalsnek pedig csak egy. Martin Straka góljának köszönhetôen a Pittsburgh fordulhatott elônnyel a második játékrészre, ám ekkor Adam Oates (egy gól, két passz), Peter Bondra (egy-egy assziszt és találat) és Robert Zednik (két elôkészítés) rohamra vezérelte a hazaiakat, míg az ellen oldaláról csak Straka tudott ismételni, így negyven perc után eggyel ment a Washington. Jött azonban az újabb fordulat, és az ezúttal elôkészítésben jeleskedô Fôpingvin, Mario Lemieux (két assziszt), valamint Robert Lang (egy gól, két passz) és Ian Moran megfordította az állást: a Penguins negyven másodperc alatt kétszer is mattolta Olaf Kölziget. Keretbe foglalván az eseményeket a végén Straka ütött még egy gólt - üres kapura -, így továbbra is remek formában nyomulnak a pittsburghiek.

Jóval kevesebb gólt láthattak a Rangers hívei, akik csapatuk Dallas elleni sikeréért szoríthattak - sikertelenül. A Csillagok ezúttal ugyanis ragyogóan játszottak, s Jere Lehtinen, valamint Shaun Van Allen találataival (elôkészítô mindkét esetben Mike Keane) simán hozták a második harmadot, így Eric Lacroix harmadik harmados gólja már csak szépségtapasznak bizonyult. A vendégkapuban ismét parádézott Marty Turco (37/38), aki a sértôdött - s emiatt lehet, hogy távozó - Eddie Belfourt helyettesíti.

A Philadelpiát is kapusa, Roman Cechmanek segítette az idegenbeli diadalhoz. A cseh portás 26/27-tel zárt, ám a gyôzelemhez kellettek Eric Desjardins és Keith Primeau góljai: utóbbi a túlóra 1:59 percében vette be a Blues ketrecét. Simán hozta a kötelezô gyôzelmet a Vancouver, melynek kapujában Bob Essensa parádézott (16/17), elől pedig Todd Bertuzzi és Donald Brashear volt eredményes. A Nashville szépítôgólja - melyet Richard Lintner abszolvált - egy perccel a vége elôtt esett.

A 95. játéknap eredményei
Washington Capitals - Pittsburgh Penguins 3-5 (0-1, 3-1, 0-3) New York Rangers - Dallas Stars 1-2 (0-0, 0-2, 1-0) St. Louis Blues - Philadelphia Flyers 1-2 h. u. (0-0, 0-1, 1-0, 0-1) Vancouver Canucks - Nashville Predators 2-1 (0-0, 1-0, 1-1)

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!