Németh András: Ha tartjuk ezt a formát, nem lehet gond

2001.01.15. 19:46
Felemás arcát mutatta az elmúlt másfél hétben a Ferencváros női kézilabdacsapata. A múlt hét végén vereséget szenvedtek Valenciában BL csoportmérkőzésen, a nem éppen veretes spanyol gárdától. Rá egy hétre pedig a zöld-fehérek valósággal legázolták a kontinens egyik legjobb klubcsapataként számon tartott norvég Baekkelagetset. A látványos javulásról a csapat mesterét, Németh Andrást kérdeztük.
- Egy hete azt nyilatkozta, hogy rég látta csapatát olyan gyengén játszani, mint Valenciában. Most pedig szinte nem talált jelzőket a lányok teljesítményére. Mitől ez a látványos javulás?

Németh András: - Szakmailag nem volt probléma a lányokkal, a fejekben kellett rendet rakni. Ez viszont komoly munkát igényelt, mert mindegyik lány más és más, ezért mindegyikhez másképp kellett közelíteni.

- Ez szemmel láthatóan sikerült. Miben multák felül a norvégokat?

- Végre úgy küzdött és összpontosított a társaság, ahogy a Fradinak kell. Minden tekintetben jobbak voltunk ellenfelünknél, nem tudtak meglepni minket, végig a mi akaratunk érvényesült. Végre csapattá érett megint a társaság, mindenki fegyelmezetten, nagy akarattal tette a dolgát, s a végén még a norvégok örülhettek, hogy ilyen olcsón megúszták.

- A másik BL résztvevő, a Győr részéről úgy nyilatkoztak, hogy az ETO játékosaiból sokat kivett a decemberi Eb, és nehezebb őket felpörgetni.

- Nálunk nem jelentett gondot a kontinensviadal, fizikálisan semmi probléma nem mutatkozott a csapatnál, a mi játékosaink csak fejben voltak kissé szétszórtak.

- A norvégok azt mondták a meccs után, hogy még soha nem játszottak ilyen közönség előtt. Mennyit segített az 1500 néző szurkolása?

- A közönség ismét nagyszerű volt. De a csarnok felépítésének hála, ha az 1500 nézőből csak 500 szurkol, már az is fantasztikus hangulatot tud teremteni.

- Többen most már a Fradit tartják a csoport esélyesének. Jogosan?

- Várjunk még ezzel. Hogy erről komolyabban is beszélhessünk, ahhoz előbb a hétvégén Lützellindenben megkellene nyerni a következő csoportmeccset.

- Eddig a csoportban a mérkőzések a hazai csapatok sikereit hozta.

- Igen. Tavaly is úgy sikerült továbblépni a csoportból, hogy a hazai mérkőzéseinket hoztuk. Most viszont elengedhetetlen lesz egy-két idegenbeli bravúr is. Mondjuk akár már Lützellindenben.

- Ahhoz viszont a mostani formát kellene állandósítani.

- Igen, a valenciai játék remélem csak kisiklás volt a részünkről. Bízom a lányokban és remélem a most mutatott formánkat sikerül majd átmentenünk a további küzdelmekre. Csak így van esély a továbbjutásra. Onnan pedig már minden lehet...

A csoport állása két forduló után:
1. Herz -FTC - 2 pont (60:52)
2. Mislata (spanyol) - 2 pont (57:56)
3. Lützellinden (német) - 2 pont (54:57)
4. Baekkelagets (norvég) - 2 pont (52:58)
A Fradi következő ellenfele a Lützellinden lesz, idegenben.