Csak a Dallas gyôzött idegenben

2001.01.15. 13:59
Féltucat mérkôzést játszottak az NHL 101. játéknapján, melyen a szurkolóik nagy megelégedésére remekeltek a hazai egyletek, egyedül a Tampa drukkerei konstatálhatták, csapatuk továbbra is csak egy lottóötös rendszerességével képes nyerni.
A floridai gárda vezetôi már mindent megpróbáltak, hogy gatyába rázzák a társulatott, de úgy látszik, emberi erô és lelemény nem segíthet a Lightningon. Vasárnap este például a Starsnak hódolt be az üdülôvárosi legénység, méghozzá úgy, hogy kétszer is vezettek nagynevű vetélytársuk ellen. Az év újonca cím egyik legesélyesebb várományosa, Brad Richards révén a TB szerzett vezetést, majd Roman Ljasenko egyenlítô találatát követôen Fredrik Modin mattolta a "megtért bűnöst", Eddie Belfourt. Brenden Morrow még a második játékrész vége elôtt ismét egalizált, majd Szergej Zubov a texasiakat juttatta vezetéshez, s ez az elôny már kitartott az utolsó dudaszóig, így a Lightning elszenvedte idei huszonötödik vereségét is, ami mellé tizenhárom gyôzelmet tud felsorakoztatni.

Arturs Irbe
Döntô érdemei voltak a Hurricanes sima diadalában
Bár Chicagóban nem gyôzött a hazai egylet, a Blackhawks hívei elégedetten ülhettek be autóikba, hiszen csapatuk kétgólos hátrányból mentett pontot a Colorado ellen. Milan Hejduk idénybeli huszonkettedik és Chris Drury tizenkettedik találatával már az elsô harmadban meglépett a Lavina, ám Alex Zsamnov, majd 1:19-cel a meccs vége elôtt Eric Daze erôteljes hangrobbanást idézett elô a csarnokban. A hazaiak egyébként már csak hat egységnyire vannak a playoffot jelentô nyolcadik helytôl fôcsoportjukban.

Arturs Irbe negyedszer ért el shutoutot az Anaheim ellen, s ezzel természetesen döntô érdemei voltak a Hurricanes sima diadalában. A lett hálóôr mellett Ron Francis érdemel feltétlen említést, hiszen duplája erôteljes lökést adott a Carolinának. Hasonló bravúrt, azaz két gólt könyvelhetett el Brian Leetch is a Minnesota ellenében.. A Rangers veterán bekkje mellett Sandy McCarthy vezette diadalra a Parkcsôszöket két asszisztjával. Nála is több elôkészítést jegyezhetett Doug Weight, az Edmonton csatára, ám az Olajosok Ottawa elleni összecsapásának elsô számú hôse a három gólt vágó Ryan Smyth. Vancouverben is mesterhármasnak tapsolhatott a publikum, hiszen Markus Näslund triplát vágott Mike Vernonnak, a Flames kapusának, akit emiatt a 35. perctôl Fred Braithwaite váltott a Calgary ketrece elôtt. A Lángok eloltásából egyébként Andy Cassels és Brendan Morrison két-két passzal vette ki a részét.

A 101. játéknap eredményei
Carolina Hurricanes-Anaheim Mighty Ducks 4-0 (0-0, 2-0, 2-0)
Tampa Bay Lightning-Dallas Stars 2-3 (1-1, 1-1, 0-1)
New York Rangers-Minnesota Wild 4-2 (2-1, 0-0, 2-1)
Chicago Blackhawks-Colorado Avalanche 2-2 h. u. (0-2, 1-0, 1-0, 0-0)
Edmonton Oilers-Ottawa Senators 4-1 (0-0, 3-1, 1-0)
Vancouver canucks-Calgary Flames 5-1 (2-0, 2-0, 1-1)