Taroltak az esélyesek

2001.01.19. 14:47
Akárcsak szerdán, csütörtökön is hét találkozót játszottak a NHL-ben. A százötödik játéknapon nem született semmilyen meglepetés, az esélyesek könnyedén gyűjtötték be a két pontot, esélyt sem adva riválisaiknak.
A Boston elleni hazai zakó után várható volt, hogy az Ördögök pokoli hangulatban fogadják majd következő ellenfelüket. Az áldozati bárány szerep a Philadelphiának jutott, s a Flyers bele is lépett a késbe. Scott Stevens (két gól-egy assziszt), Szergej Brilin (két gól) és Scott Gomez vezették az East Rutherford-iak attakját, mely az első harmadban három, a másodikban pedig két gólt eredményezett. A Phillyből egyedül Jay Pandolfo tudott túljárni Martin Brodeur eszén (18/19), míg a vendégkapuban a Roman Cechmaneket felváltó Brian Boucher sem tudott csodát tenni.

Mike Richter
A NJ-hez hasonlóan hetet vágott a Colorado is, a Lavina az idegenben mindig veszélyes Vancouvert ütötte ki. Pedig a Canucks szempontjából remekül indult a mérkőzés, ugyanis a hatodik percben már kettővel ment a kanadai egylet. Ezután azonban megindult az Avalanche, s a két találatig és három előkészítésig jutó Alex Tanguay vezérletével elsöpörték a Kenusokat. A denveriektől Milan Hejduknak sem volt rossz estélye, hiszen a cseh vendégmunkás két góllal és egy passzal zárt, míg Shjon Podein és Greg de Vries két-két asszisztot osztott ki. Az északiak legjobbja Andy Cassels volt a maga három gólpasszával.

Jó hónapos botladozás után végre ismét régi önmagát idézte a St. Louis. A Blues az Oilerset vezette be a magasabb szintű játék rejtelmeibe, a Mississippi partiaknál főleg a három passzig jutó Chris Pronger és a két asszisztot jegyző Pierre Turgeon volt elemében, míg Roman Turek egy löket kivételével mindent hárított (14/15). Alsóházi rangadót nyert a Montreal, amelynek nem okozott gondot a Tampa legyűrése. A Canadiens Brian Savage, Juha Lind és Craig Darby találatával magabiztos győzelmet arattak a mindössze tizenhárom lövést eleresztő floridaiak ellen. Brian Leetch 64:33-nál lőtt ,,aranygóljával" nyert a Rangers a Toronto ellen, a Carolina pedig a Devils-verő Bostont okította a csupa hazai sikert hozó játéknapon.

Három nap alatt a második infarktusos meccsét játszotta az Ottawa, ezúttal a Washington volt a társ a hideglelős partihoz. Andre Roy és Rob Zamuner góljaival simán hozta az első harmadot a Senators, ám a második játékrészben kísértett a LA elleni forma. Ulf Dahlen és Steve Konowalchuk találataival egyenlített a Capitals, és hiába szerzett vezetést ismét Alex Jasin, Jan Bulisnak és Sylvain Cote-nak köszönhetően a fővárosiak (mármint az amerikaiak) fordulhattak előnnyel az utolsó játékrészre. Ezúttal azonban a szerencse a kanadaiak mellé szegődött, Jasin ismét egalizált, majd Mike Fisher a győztes gólt is megszerezte.

A 105. játéknap eredményei
Carolina Hurricanes-Boston Bruins 4-2 (2-0, 1-1, 1-1)
Ottawa Senators-Washington Capitals 5-4 2-0, 2-4, 1-0)
New Jersey Devils-Philadelphia Flyers 7-1 (3-0, 2-0, 2-1)
Montreal Canadiens-Tampa Bay Lightning 3-1 (0-0, 0-0, 3-1)
New York Rangers-Toronto Maple Leafs 2-1 h.u. (0-1,0-0,1-0,1-0)
St. Louis Blues-Edmonton Oilers 4-1 (0-0, 3-1, 1-0)
Colorado Avalanche-Vancouver Canucks 7-3 (1-2, 3-0, 3-1)