Ferenc, Olívia
-2 °C
4 °C

Sampras kínlódott, fordított, és nyert

2001.01.20. 13:23
Kapcsolódó cikkek (1)
Két kiemelt búcsút intett az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság küzdelmeinek, a végső győzelemre is esélyesek általában simán nyertek, kivéve Pete Samprast. Az amerikai állócsillag vesztett állásból fordított, és végül öt játszmában felülmúlta - 6:4, 4:6, 4:6, 7:5, 6:2 - argentin ellenfelét. Sampras eddig még egyszer sem jutott tovább három játszmában, ellenben André Agassival, aki ezúttal sem vesztett egy szettet sem.
Sampras futhatott a győzelem után
Pete Sampras sorsolása nem a legjobb, ezt már sejteni lehetett az első napon, hiszen olyan menőkkel kell rendre összemérni az erejét, akik ugyan nem szerepelnek most a világelitben, de tudásuk vitathatatlan. A cseh Karol Kucserával találkozott az első napon, aki két éve elütötte a továbbjutástól. Szoros, kiélezett küzdelemben ezúttal Sampras nyert, de formája szemlátomást átlagos volt. Bogdan Ulihrach ellen sem élete legjobbját nyújtotta, és ezúttal is szoros, "tie break"-es játszmákban diadalmaskodott.

Aztán pénteken következett az argentin Chela, és Sampras kétszer már a rövidítésig sem volt képes eljutni. Az első szettet hozta ugyan, de a következő kettőben a piros sapkás irányított, pazar elütéseket produkált, nem egyszer őrületbe kergette az amerikait, aki egy kicsit idegesnek is tűnt. Sokszor hibázott, ezeket Chela rendre kihasználta.

Érett a meglepetés, de Sampras a negyedik játszmában összekapta magát, és ha nehezen, de 7:5-re megnyerte. Ez az apró lépés lendületet adott neki, és az ötödikben már az egyre többet hibázó argentin nem tudta felvenni vele a lépést, 6:2-re hozta a sorsdöntő játszmát, így a világranglista harmadikja ott lehet a negyedik fordulóba.

Chela nem habozott kihasználni ellenfele hibáit
André Agassi eddig még játszmát sem vesztett. A német Prinosil úgy látszott, hogy megszorongathatja őt, hiszen a meccs elején fej-fej mellett haladtak, ám a döntő pillanatokban Agassi nem hibázott. Aztán a német feladta sérülés miatt a második "felvonásban." A világranglista második Marat Szafin iskolázott, csupán hat gémet (6:1, 6:1, 6:4) engedélyezett a cseh Tabarának. A britek üdvöskéje, egyszersmind legjobbja a nyolcadik helyen kiemelt Tim Henman ráijesztett rajongóira, hiszen az ausztrál Andrews ellen miután az első kettőt hozta - 6:3, 6:2 -, a harmadik játszmát 6:0-ra bukta el. A negyedikben viszont helyreállt a világ rendje (6:2), így ő is ott lehet a legjobb tizenhat között. Nem úgy, mint a francia Cedric Pioline, a tizenkettedik kiemelt, aki négy játszmás küzdelemben alulmaradt a régi önmagát idéző Todd Martinnal (6:4, 3:6, 6:3, 6:4) szemben.

A hölgyeknél sem borult a papírforma. A címvédő Davenport két sima játszmában (6:1, 6:2) jutott tovább, Szelest megszorongatta a francia Loit, de Mónika 6:3, 7:5-tel továbbment. Anna Kurnyikova elvesztette az első szettet (2:6)az osztrák Barbara Schett ellen, aztán észbe kapott (6:4, 6:3), és ő is ott lehet a negyedik fordulóban. A francia 14. kiemelt Testud azonban már csak mint néző szemlélheti az eseményeket. A belga Henin - vigyázat Szeles, még veretlen a hölgy ebben az évben - verte alig több, mint egy óra alatt...

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.