Eseménydús sporthétvége előtt

2001.01.26. 17:18
A hétvégén több labdajátékban is nemzetközi megmérettetés előtt állnak csapataink. Női kézilabdázóink közül a Ferencváros és a Győr a Bajnokok Ligájában szerepel. Férfi kosárlabda-válogatottunk utolsó Európa-bajnoki középdöntő mérkőzését vívja. Vízilabdázóink közül pedig az FTC, a Vasas és a BVSC is kupacsata előtt áll.

Női kézilabdázóink közül a Fradi és a Győr is a Bajnokok Ligájában érdekelt. Egyiküknek sem lesz könnyű dolga, a népligetiek Norvégiába látogatnak, míg a győri zöld-fehérek hazai pályán fogadják szlovén ellenfelüket.

A BL B-csoportjának élén álló Ferencvárost a norvég Baekkelagets látja vendégül. Az előjelek pozitívak a magyar gárda szempontjából, hiszen a Kőbányai úton egyszer már sikerült felülkerekedni az oslói együttesen, valamint az előző fordulóban idegenben aratott sikert az FTC, a német Lützellindennel szemben. Mindezek ellenére csöppet sem lesz könnyű feladat a győzelem megszerzése, hiszen ebben a mezőnyben nincs könnyű ellenfél, különösen idegenben nehéz kivívni a diadalt.

A program
Kézilabda, női Bajnokok Ligája
Győri Graboplast ETO - Krim Ljubjana, vasárnap, 17.30
Baekkelagets - Herz-FTC, vasárnap, 18.00

Kosárlabda, férfi Eb-középdöntő
Anglia - Magyarország, szombat, 20.30

Vízilabda
BL: Olimpiakosz Pireusz - FTC Thomas Jeans, szombat, 17.45
LEN Kupa: CN Barcelona - Vasas-Plaket, szombat, 19.00
KEK: POSK Split - BVSC-Brendon, vasárnap, 19.00

Még nagyobb küzdelem várható a Győri ETO-Krim Ljubjana összecsapáson. A végső győzelemre is esélyes szlovénok otthonában - fantasztikus játékkal - pontot szerzett a magyar csapat. A győri meccsen így valószínűleg mindent megtesz a Ljubjana a visszavágás érdekében. Vura József tanítványai - a Ferencvároshoz hasonlóan - szintén győztek a sorozat előző fordulójában, ők az ukrán Szpartak Kijevet gyűrték le.

Szombaton utolsó Európa-bajnoki középdöntő csoportmérkőzését játssza férfi kosárlabda-válogatottunk. Az Anglia elleni mérkőzésnek nagyobb tétje nincs, minden fontos kérdés ugyanis már korábban eldőlt. A szerdai, Svájc elleni győzelemmel (72-71) Mészáros Lajos csapata elérte a minimális célt, azaz bent maradt az Eb-középdöntőben. A lettek Szlovákia feletti győzelme után pedig az is eldőlt, hogy a bravúr, az Eb-döntőbe való jutás már matematikailag sem lehetséges. A Coventryben sorra kerülő összecsapás mégsem teljesen tét nélküli, arról fog dönteni ugyanis, hogy melyik gárda szerzi meg a csoport harmadik helyét.

Eseménydús hétvége a nemzetközi kupákban
Vízilabdázóink is eseménydús hétvége elé néznek, az európai kupákban három csapatunk is érdekelt. A Ferencváros a Bajnokok Ligája Vörös-csoportjában szerepel, s az első fordulóban a görög Olimpiakosz Pireusz otthonába látogat. Rangos ellenfél, a Barcelona jutott a Vasasnak a LEN Kupában, de a KEK-ben a BVSC-nek is keményen meg kell küzdeni a továbbjutásért a horvát Splittel. Utóbbi két kupában a negyeddöntő első mérkőzéseire kerül sor, s mindkét magyar csapat idegenben kezd.

A hétvégén mindezek mellett sok egyéb sportesemény is lesz, melyek közül kiemelkedik Kokó WBO-címmérkőzése. A magyar ökölvívó a dominikai Antonio Chelo Diazzal méri össze tudását a pehelysúlyú világbajnoki cím megszerzéséért.