Kovács István ma sporttörténelmet írhat

2001.01.27. 18:25
Koko lehet az első a boksz világában, aki miután minden címet begyűjtött az amatőröknél, a profik között is a csúcsra ér. Kovács István szombaton lép a szorítóba a WBO világbajnoki címéért. Ellenfele a dominikai Antonio "Chelo" Diaz lesz a müncheni gálán.
A világon még senkinek nem sikerült az a tett, amire ma este vállalkozik Kovács István. Még senki nem volt előtte amatőr Európa- és világbajnok, hogy az olimpiai bajnoki címről már ne is beszéljünk. Ezek után tavaly megnyerte súlycsoportjában a profi Európa bajnoki címet is. Már csak a profi vb-cím hiányzik. Remélhetőleg csak ma estig...

Kovács István
a háttérben Erdei Zsolt mosolyog
A tegnapi mérlegelést, München belvárosában a Sport -Scheck Áruházban tartották meg, ahol Koko tíz dekával volt nehezebb, mint dominikai ellenfele. Antonio "Chelo" Diaz viszont roppant magabiztosan nyilatkozta, hogy kiüti a magyar fiút. Koko szokása szerint csak mosolygott ezen, majd hozzátette: - Most még beszélhet, amit akar.

Közel ezer szimpatizáns utazott ki Münchenbe a gálára, melyen teltházat várnak a szervezők. Az Universum tisztázta a jogi problémákat, így Koko ismét a Carmina Buranára vonul be. Kivonuláskor pedig remélhetőleg egy díszes övvel és a szokásos mosollyal vonul ki...

Az est programja még a másik magyar ökölvívó Erdei Zsolt fellépése. A sydneyi bronzérmes ,,Madár" eddig két mérkőzést játszott a profik táborában. A belga Houthooft és az amerikai McDonald elleni összecsapásokon aratott villámgyors K. O.-t, illetve T. K. O.-t figyelembe véve, valószínűleg ma este sem tölti ki a hivatalos játékidőt a ringben. Az Universumnál ezt a meccset, amolyan étvágygerjesztőnek szánják a Kovács-Díaz WBO -világbajnoki címmérkőzés előtt.