Gyöngyi
2 °C
13 °C

Kovács István ma sporttörténelmet írhat

2001.01.27. 18:25
Koko lehet az első a boksz világában, aki miután minden címet begyűjtött az amatőröknél, a profik között is a csúcsra ér. Kovács István szombaton lép a szorítóba a WBO világbajnoki címéért. Ellenfele a dominikai Antonio "Chelo" Diaz lesz a müncheni gálán.
A világon még senkinek nem sikerült az a tett, amire ma este vállalkozik Kovács István. Még senki nem volt előtte amatőr Európa- és világbajnok, hogy az olimpiai bajnoki címről már ne is beszéljünk. Ezek után tavaly megnyerte súlycsoportjában a profi Európa bajnoki címet is. Már csak a profi vb-cím hiányzik. Remélhetőleg csak ma estig...

Kovács István
a háttérben Erdei Zsolt mosolyog
A tegnapi mérlegelést, München belvárosában a Sport -Scheck Áruházban tartották meg, ahol Koko tíz dekával volt nehezebb, mint dominikai ellenfele. Antonio "Chelo" Diaz viszont roppant magabiztosan nyilatkozta, hogy kiüti a magyar fiút. Koko szokása szerint csak mosolygott ezen, majd hozzátette: - Most még beszélhet, amit akar.

Közel ezer szimpatizáns utazott ki Münchenbe a gálára, melyen teltházat várnak a szervezők. Az Universum tisztázta a jogi problémákat, így Koko ismét a Carmina Buranára vonul be. Kivonuláskor pedig remélhetőleg egy díszes övvel és a szokásos mosollyal vonul ki...

Az est programja még a másik magyar ökölvívó Erdei Zsolt fellépése. A sydneyi bronzérmes ,,Madár" eddig két mérkőzést játszott a profik táborában. A belga Houthooft és az amerikai McDonald elleni összecsapásokon aratott villámgyors K. O.-t, illetve T. K. O.-t figyelembe véve, valószínűleg ma este sem tölti ki a hivatalos játékidőt a ringben. Az Universumnál ezt a meccset, amolyan étvágygerjesztőnek szánják a Kovács-Díaz WBO -világbajnoki címmérkőzés előtt.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!